„Prestigio“ lietuviams siūlo mobilųjį telefoną su „Intel“ procesoriaus galia

Vienu iš „Mobile World Congres 2013“ parodos „vinių“ tapo pristatyti visiškai nauji ekonomiški kompanijos „Intel“ procesoriai išmaniesiems telefonams. Tiesa, gaminių su „Silvermont“ architektūros procesoriais dar teks palaukti, tačiau pirmasis telefonas su „Intel“ procesoriumi jau pasiekė Lietuvą. Kompanija „Prestigio“, pagal parduodamų išmanių įrenginių skaičių Lietuvoje užimanti antrąją vietą po „Samsung“, pristatė „MultiPhone 5043“. Per jo pristatymą „Intel“ atstovas Ramūnas Domarkas parodė, kad šis procesorius yra ir greitesnis, ir taupesnis už daugelį mums įprastų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2013, 7:05 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:55 AM

Ne branduoliuose laimė

Kelerius pastaruosius metus liūdnai stebėjusi krentančią kompiuterių paklausą, klestinčius ARM architektūros procesorių gamintojus ir pati nelabai sėkmingai startavusi su taupiaisiais „Atom“ procesoriais, „Intel“ tvirtina radusi sprendimą.

„Kompanijos „Intel“ procesoriai pakeitė patį išmaniųjų telefonų veikimo principą, – teigė R. Domarkas. – Telefonai dabar gali veikti greičiau be jokių trukdžių, o su naująja platforma bus apčiuopiamai prailginta ir baterijos tarnavimo trukmė.“

Tai, kad procesoriaus branduolių skaičius dar negarantuoja, jog mobilusis įrenginys bus puikus, įrodo ir visų šiuo metu pasaulyje gaminamų telefonų su „Intel“ procesoriais testai. Visi jie rodo bent jau ne mažesnį „Intel“ procesorių darbo našumą už dvigubai daugiau branduolių turinčius greičiausius ARM architektūros procesorius. O svarbiausia – „Intel“ procesoriai visų tyrimų duomenimis pasirodė gerokai taupesni, tad tokius telefonus reikia įkrauti rečiau.

Aišku, tikro mobiliųjų įrenginių su „Intel“ proveržio galime laukti artėjant žiemai, kuomet turėtų pasirodyti telefonai su naujaisiais „Silvermont“ architektūros „Atom“ procesoriais, tačiau pirmoji kregždė jau pasiekė Lietuvą.

O jei ką stebina, kodėl tai būtent „Prestigio“ išmanusis telefonas, gal nuramins tas faktas, kad iškart po vasario mėnesį Barselonoje vykusios parodos „Mobile World Congress 2013“ buvo pasirašytas „Intel Corporation“ ir „Prestigio“ susitarimas.

„Intel“ generalinis direktorius Mauritsas Tichelmanas kontraktą su „Prestigio“ pavadino „pirmuoju ir didžiausiu pasaulinio lygio susitarimu distribucijos srityje“, ir prieš 1000 į aukščiausio lygio susitikimą susirinkusių svečių parodė būtent šį telefoną. „MultiPhone 5430“

Kad neerzintume, iškart pranešame – jau visai netrukus parduotuves pasieksiančio pirmojo Lietuvoje išmaniojo telefono su „Intel“ procesoriumi kaina bus 699 Lt. Taigi, optimali ir įperkama nenusipiginant. O ką už tai gausime ir ką paaukosime?

Telefone įmontuotas „Intel Atom Z2420“ procesorius leidžia pasiekti iki 1,2 GHz greitį, o „Intel Hyper-Threading“ technologija leidžia ypač daug galios reikalaujantiems veiksmams suvienyti abiejų branduolių pastangas. Todėl neapsigaukite – nors nurodomas greitis neatrodo įspūdingas, galios turėtų pakakti.

Pacituosiu, kas sakoma telefono pristatyme: „Intel Atom Z2420“ procesorius suteikia klasikinius „Intel“ privalumus: itin greitai į prisilietimus reaguojančią ir todėl itin patogią vartotojo sąsają, kuri kartu pagerina ir „Prestigio MultiPhone 5430“ telefono patobulintos 8 MP HD kameros veikimą. Todėl per sekundę telefonas padaro iki 8 nuotraukų.“

4,3 įstrižainės QHD raiškos (960x540) IPS LCD jutiklinis ekranas, aišku, nusileidžia raiška brangiausiems modeliams, o ir priekinė kamera vaizdo pokalbiams yra tik 0,3 MP raiškos, tačiau dar kartą pažvelkime į kainą.

Užtai SGX 540, 400 MHz dažnio grafinis procesorius ir „Intel XMM 6265“ modemas tikrai turėtų nudžiuginti net reikliausią taupantį pirkėją. Gamintojai teigia, kad net imlūs 3D žaidimai veiks puikiai ir bus valdomi sklandžiai.

Telefone įdiegta 1 GB DDR2 RAM sparčioji ir 4 GB eMMC vidinė atmintis. Nelabai daug, tačiau ji, kaip jau įprasta, praplečiama iki 32 GB įdėjus „microSD“ kortelę, tad nepristigsite.

Vidurio ir Rytų Europos vartotojams skirtame „MultiPhone 5430“ veikia FM radijo imtuvas, įrengtas dvigubas triukšmą mažinantis mikrofonas, stereogarsiakalbių sistema. 2000 mAh talpos baterijos įkrovus turėtų pakakti parai intensyvaus darbo. Na, o jei ir to negana – prie telefono pridedamas nemokamas dėkliukas.

„Prestigio“ – į lyderius?

Per praėjusius metus pradavusi 0,5 mln. planšetinių kompiuterių, o iki šio momento – jau 800 tūkst., „Prestigio“ daugelyje Rytų Europos šalių įsitaisė tarp pirmaujančių technologinių kompanijų. Šiuo metu kompanijos tikslas – iš „B“ lygio gamintojų pakilti iki „A“ lygio.

„Pirmuosius išmaniuosius telefonus už prieinamą kainą Lietuvoje pristatėme dar 2012 metų gruodį, o po kelių mėnesių mūsų flagmanas „MultiPhone 4500 Duo“ jau konkuravo ir su rimčiausiais rinkos žaidėjais. Su tokiu partneriu kaip „Intel“ esame pasiruošę žengti dar toliau“, – teigia „Prestigio“ pardavimų vadovas Lietuvoje Vykintas Žilinskas.

Ambicijos džiugina. Turintys ambicijų ir siekiantys įtvirtinti vardą labai stengiasi, todėl galime tikėtis, kad šis visai neprastai atrodantis telefonas patikimai ir veiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.