Elektroninių knygų vilkams arčiausiai širdies - erotiniai romanai

Skaitytojai ir mūsų šalyje jau įniko į elektroniniu formatu lietuviškai išleistus erotinius britų rašytojos E. L. James romanus, Andriaus Tapino stimpanko žanro romaną „Vilko valanda“ bei bestselerių apie Lietuvos mafiją autoriaus Dailiaus Dargio knygą „Vilniaus bomberio išpažintis". Tačiau iki šiol jie tokias knygas galėjo vartyti tik specialiose skaityklėse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2013, 10:34 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:35 AM

Šiuo metu lietuviškai išleistas elektronines knygas jau galima skaityti ir mobiliuosiuose telefonuose bei planšetėse. Tam skirta speciali aplikacijaSamsung Readers HUB“.

Elektronines knygas platinanti bendrovė „Alma littera sprendimai“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su skaitmeninių technologijų bendrove „Samsung Electronics“. Ir vartotojams jau pasiūlė elektroniniu formatu išleistų 450 lietuviškų knygų. Iš viso šiuo metu "Alma littera sprendimai" platina kone 600 elektroninių knygų, kurias išleido 15 Lietuvos leidyklų.

Skaitytojų daugėja Aplikacija „Readers HUB“ suteikia galimybę vartotojams išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje skaityti beveik 90 tūkstančių elektroninių knygų įvairiomis kalbomis, iš jų per 600 – lietuviškai. Pasak bendrovės „Samsung Electronics Baltics“ Mobilaus turinio ir paslaugų padalinio vadovo Janio Melkio, įraštyti lietuviškas elektronines knygas į minėtą programėlę paskatino sparčiai augantis skaičius vartotojų, įsigyjančių tokius leidinius ir juos skaitančių. 

„Lietuvoje susidomėjimas elektroninėmis knygomis yra didesnis nei tikėjomės. Pastebime, kad kasdien daugėja lietuvių, įsigyjančių elektrinines knygas per „Samsung“ aplikaciją. Manome, kad tokios knygos jau atrado savo skaitytojus, tad ateityje ketiname pasiūlyti dar daugiau elektroninių skaitinių lietuvių kalba“, – sako J. Melkis.

Norint įsigyti ir skaityti elektronines knygas, naudojantis aplikacija, nereikia specialių techninių žinių ar įrangos. Pakanka prisijungti prie jos išmaniuoju „Samsung“ telefonu ar planšetiniu kompiuteriu, naudojančiu „Android“ operacinę sistemą. Dar vienas minėtos aplikacijos privalumas – įsigytą elektroninę knygą vartotojas gali nemokamai parsisiųsti į kelis „Samsung“ įrenginius.

Laukiama proveržio

„Alma littera sprendimai“ elektroninių knygų projekto vadovo Tomo Matuzevičiaus teigimu, galimybė įsigyti ir skaityti lietuviškas elektronines knygas, naudojantis „Samsung“ aplikacija, turėtų pagausinti skaitytojų būrį.

„Specialios įrangos neturėjimas arba knygų originalo kalba trūkumas - tai svarbiausios priežastys, kurios verčia žmones nusigręžti nuo elektroninių knygų. Tačiau nuo šiol visi „Samsung“ išmaniųjų telefonų ar planšetinių kompiuterių vartotojai gali parsisiųsti lietuviškų knygų. Viliamės, kad tai paskatins dar daugiau žmonių jas skaityti ir elektroniniu formatu“, – teigia T. Matuzevičius.

Populiariausi - erotiniai romanai

Šiuo metu populiariausių lietuviškų elektroninių knygų sąrašo viršūnėje yra du E.L. James erotiniai romanai iš trilogijos „Penkiasdešimt tamsių atspalvių“, Jamie Mcquire knyga „Aš ir jis. Tikra katastrofa“, A. Tapino stimpanko žanro romanas „Vilko valanda“ ir naujausia bestselerių apie Lietuvos mafiją autoriaus Dailiaus Dargio knyga „Vilniaus bomberio išpažintis“.

Praėjusių metų gruodį didmeninį elektroninių knygų platinimą pradėjusi bendrovė „Alma littera sprendimai“ platina 15-os leidyklų knygas ir šiuo metu skaitytojams siūlo apie 650 elektroninių leidinių.

Elektroninio formato knygas skaitytojai gali įsigyti interneto svetainėse eknygos.lrytas.lt pegasas.lt, knyguklubas.lt, skaitykle.lt, knygos.lt, 100knygu.lt, manoknyga.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.