„Danske Bank“ naujovė: mobilus e. parašas net ir ne savo klientams

Technologijų entuziastai jau gali skubėti į „Danske Bank“ skyrius. Ten pradėtos išduoti mobilaus el. parašo kortelės, kurios veikia, kaip paso atitikmuo ir yra naudojamos asmens tapatybės nustatymui. Net nebūtina šiame banke turėti savo sąskaitą – jos išduodamos ir kitų bankų klientams, be to, nemokamai.

„Danske Bank“ mobilaus el. parašo paslaugą pristatė pirmasis Baltijos šalyse.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
„Danske Bank“ mobilaus el. parašo paslaugą pristatė pirmasis Baltijos šalyse.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Jul 31, 2013, 1:23 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:55 AM

Šią naujovę „Danske Bank“ pristatė kartu su „Tele2“, todėl kol kas jomis naudotis gali tik šios telekomunikacijų bendrovės abonentai, tačiau ateityje bankas tikisi susitarti ir su kitais. Tai pirmoji tokio pobūdžio paslauga Baltijos šalyse.

Mobilusis el. parašas naudojamas internetinei ir mobiliai bankininkystei, elektroniniams dokumentams, priėjimui prie valstybinių ir komercinių svetainių. Ateityje tikimasi leisti su juo atidaryti ir banko sąskaitą (šiuo metu tai padaryti galima tik bankų skyriuose).

Registrų centro duomenimis, el. parašą Lietuvoje turi maždaug 900 tūkst. piliečių, tačiau vos 0,8 proc. juo naudojasi aktyviai. „Tele2“ Produktų skyriaus vadovo Mindaugo Kežionio teigimu, jų operatorius tokių turi apie 6 tūkst.

Jis sakė tikįs šviesia mobilių el. parašų ateitimi, nes tai patogi ir saugesnė už dabar veikiančias pasirašymo priemones.

Tiesa, jis taip pat pažymėjo, kad daugelis kasdien su jam skirtomis paslaugomis nesusiduriame, todėl nežinojimas arba tingėjimas išbandyti naujoves gali stabdyti inovacijos skverbimąsi į žmonių gyvenimus.

„Danske Bank“ Verslo plėtros tarnybos direktorius Darius Jasinskis mobilų el. parašą palygino su automatine automobilio pavarų dėže.

„Seniau važinėjau su mechanine, tačiau savaitę pavairavus automobilį su automatine atgal grįžti nebesinorėjo“, – mobilaus el. parašo patogumą įvardino jis.

Naudojant jį reikia tik vieno keturių skaitmenų PIN kodo, nereikia kodų kortelės ir generatoriaus. Finansines operacijas galima atlikti bet kur, tereikia mobilaus telefono. Nėra operacijų limitų.

Be to, mobilaus el. parašo duomenų perdavimas, pasak „Tele2“ atstovų, vartotojams nieko nekainuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.