Pietų Korėja susirūpino po JAV draudimo prekiauti „Apple“ produkcija panaikinimo

Pietų Korėjos vyriausybė pirmadienį išreiškė susirūpinimą dėl Baracko Obamos administracijos sprendimo vetuoti draudimą pardavinėti JAV kai kuriuos „Apple“ įrenginius. Pietų Korėjos pareigūnai teigė, kad sprendimas gali neigiamai paveikti „Samsung Electronics“ teises į turimus patentus. Apie tai praneša „Dow Jones“.

„Apple“ teigė, kad „Samsung“ neteisingai apkaltino bendrovę dėl pažeistų patentų ir pasveikino prezidento administracijos sprendimą.<br>AP asociatyvi nuotr.
„Apple“ teigė, kad „Samsung“ neteisingai apkaltino bendrovę dėl pažeistų patentų ir pasveikino prezidento administracijos sprendimą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-05 12:35, atnaujinta 2018-03-02 03:57

Prezidento administracija atmetė JAV Tarptautinės prekybos komisijos (TPK) nurodymą uždrausti „Apple“ pardavinėti senesnių modelių „iPhone“ mobiliuosius telefonus ir „iPad“ planšetes, nes šie pagaminti pažeidus „Samsung Electronics“ turimus patentus.

JAV prekybos departamento atstovas Michaelas Fromanas nurodė TPK, kad ginčai dėl patentų gali būti tęsiami teisme ir kad valdžios veto turėtų „paveikti tik JAV ekonomikos konkurencingumo sąlygas bei JAV vartotojus“.

„Apple“ teigė, kad „Samsung“ neteisingai apkaltino bendrovę dėl pažeistų patentų ir pasveikino prezidento administracijos sprendimą. „Samsung“ atstovas spaudai kalbėjo, kad „įmonė yra nusivylusi dėl tokio JAV valdžios sprendimo“.

Pietų Korėjos prekybos, pramonės ir energetikos ministerija susirūpinusi laukia tolesnių žinių iš TPK, nes manoma, kad dėl įmonių ginčo JAV gali būti uždrausta prekiauti ne „Apple“, o „Samsung“ gaminiais. „Tikimės, kad bus rastas teisingas ir pagrįstas problemos sprendimas“, - teigiama ministerijos pranešime spaudai.

Po naujienų apie veto pirmadienį „Samsung“ rinkos vertė smuko daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.