„Ikea“ programėlė padės apstatyti realų butą virtualiais baldais (video)

Interjero prekių gigantas ateina ne tik į realią, bet ir į virtualią Lietuvos erdvę. Jau dabar prisijungę prie „Ikea“ svetainės internete aptiksime bent kelias programėles, leidžiančias tiesiog kompiuterio ekrane apstatyti baldais savo svetainę, susiprojektuoti spintą ar virtuvę.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2013-08-06 19:00, atnaujinta 2018-03-02 03:03

Tačiau ir tai, vaizdžiai kalbant, tik pumpurėliai. Naujausia papildytos realybės „Ikea“ programėlė mobiliesiems įrenginiams suteikia galimybę akivaizdžiai pažiūrėti, kaip vienas ar kitas baldas iš 2014 m. parduotuvės katalogo atrodys pastatytas bet kurioje būtent jūsų buto vietoje. Gaila, kad norint jį turėti ne tik ekrane, teks nusipirkti surinkti ir pačiam pasistatyti.

Programėlė „Ikea Catalogue“, kurią gali atsisiųsti ir „apple.com/us/app/ikea-catalog/id386592716?mt=8"="">apple.com/us/app/ikea-catalog/id386592716?mt=8"" target="_blank">iOS“, ir „android"="">android"" target="_blank">Android“ įrenginių savininkai, yra kur kas daugiau negu katalogas. Aišku, patį 300 puslapių katalogą čia irgi galėsite peržiūrėti. Be to, gausite galimybę atsisiųsti dar daugiau turinio.

Tačiau ir tai dar niekai. Programėlė leis naujai pažvelgti ir į išspausdintą katalogą – nuskenavus telefonu pažymėtus jo puslapius, ekrane galėsite matyti filmukus ir kambario apstatymą 360 laipsnių kampu, pamatyti kur ir kaip konkretus gaminys buvo sukurtas.

Palaukite, tačiau ir tai dar ne viskas. Šių metų naujovė – galimybė bet kurį pasirinktą baldą iš katalogo „įkurdinti“ savo kambaryje. Tereikia nuskenuoti ženkleliu (+) pažymėtą puslapį kataloge, arba prisijungti prie „Ikea“ katalogo internete, nukreipti išmaniojo įrenginio kamerą į kambario vietą, kur planuojate pastatyti pasirinktą baldą ir ekrane pamatysite, kaip jis ten atrodys.

Jei dar ne viską supratote, pažiūrėkite filmuką ir kartu pasidžiaugsime, kiek toli pažengė baldų katalogai nuo tada, kai 1951 m. „Ikea“ pristatė pirmąjį. O iškart po to kartu paliūdėsime.

Mat kol kas programėlėje pasirenkamų šalių sąraše Lietuvos nėra. Net pasirinkus kaimyninę Lenkiją ar bet kurią kitą šalį, ekrane išvysite užrašą: „laukite naujovių rugpjūčio 15 d.“.

Kita vertus – rugpjūčio penkioliktoji čia pat, o toks užrašas palieką viltį, kad po parduotuvės Vilniuje atidarymo rugpjūčio 14 dieną programėlėje galėsime rinktis Lietuvą, o savo virtuvėje statyti virtualią spintelę iš katalogo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.