„Samsung Galaxy Golden“ – auksinis telefonas su dviem ekranais

Gal kažkam ir atrodo, kad pusiau perlenkiami telefonai – jau praeitis. Tačiau kadaise būtent tokį dizainą populiarinusi „Samsung“, atrodo, taip nemano. Rugpjūčio 21 d. kompanija Pietų Korėjoje pristatė naują aukščiausios klasės „Android“ sistemos išmanųjį telefoną, kuris atrodo taip, lyg būtų atkeliavęs iš gūdžių 2007-ųjų. Gal tai reiškia, kad jau ateina išmaniųjų telefonų retro mada? Juk išties, atlenkę „Galaxy Golden“ ekraną pamatome didžiulę ir iki skausmo pažįstamą telefono klaviatūrą, o kalbėdami juo galime pasijusti keliautojais laike.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Aug 22, 2013, 11:55 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:42 PM

Ne, tai tikrai ne pokštas. Nors kol kas numatoma tokio tipo telefonus gaminti tik Azijos rinkai, šis „Samsung“ modelis yra jau antras analogiškas telefonas pristatytas per pastarąją savaitę. Keliomis dienomis anksčiau „Samsung“ pristatė Kinijos rinkai skirtą pigesnį įrenginį, „Samsung SCH-W789 Hennesy“.

Jei nekreipsime dėmesio į keistą senovinį dizainą, svarbiausias šių telefonų skiriamasis bruožas – du tokio paties dydžio ekranai. Teisingai – vieną matome, kai telefonas užvertas, o kitą, kai atlenkiame klaviatūrą.

„Hennesy“ modelyje įrengti du 3,3 colio įstrižainės 320x480 raiškos liečiami ekranai, 1,2 GHz keturių branduolių procesorius, 1500 mAh baterija, 5 MP kamera. Jame sukasi „Android 4.1“ operacinė sistema, taigi, akivaizdu, tai pigus modelis.

Dabar pristatytas „Galaxy Golden“ – jau aukščiausia klasė. Du 3,7 colių įstrižainės „Super AMOLED“ ekranai, 1,7 GHz procesorius, 8 MP kamera, „Jelly Bean“ operacinė sistema ir 790 tūkst. Pietų Korėjos vonų kaina (1 tūkst. 840 Lt) išduoda, kad telefonas neskirtas skurdaus žvejų kaimelio gyventojams.

Teisingai, toks įrenginys ir mane verčia gūžčioti pečiais – jei ir pateisinčiau du ekranus, tai tik vieną šalia kito, su galimybe išplėsti vaizdą per abu – tačiau kas supaisys tuos Tolimuosius Rytus.

Auksas - rytams

Verta pakalbėti ir „Galaxy Golden“ korpuso spalvą – šampano auksas. Atskiro dėmesio ji verta ne todėl, kad asocijuojasi su Kauno choru, nugalėjusiu „Chorų karuose“, o, vėlgi, dėl to, kad daug ką pasako apie Azijos pirkėjų įgeidžius.

Juk, anot gandų, viena iš pagrindinių rugsėjo 10 d. pristatomo brangesnio „iPhone 5S“spalvų irgi bus tas pats auksas. Ir ne tik todėl, kad ja padengti aliuminio korpusą yra paprasčiausia. Ištyrus rinką paaiškėjo, kad Azijos šalyse patys populiariausi būtent aukso spalvos dėkliukai, kuriuos žmonės noriai perka savo prabangiems telefonams.

Taigi, dėl skonio nesiginčijama, o dėl Kinijos rinkos kovoti verta, tad galime tikėtis ir daugiau auksinių telefonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.