„Microsoft“ perka „Nokia“

Technologijų bendrovė „Microsoft“ pasirašė Suomijos mobiliųjų telefonų gamintojos „Nokia“ įsigijimo sutartį. Šis pirkinys JAV bendrovei kainuos apie 7,2 mlrd. JAV dolerių.

„Laimės tiek darbuotojai, tiek akcininkai, tiek abiejų bendrovių klientai“, - sakė „Microsoft“ vadovas S.Ballmeris.<br>„Reuters” nuotr.
„Laimės tiek darbuotojai, tiek akcininkai, tiek abiejų bendrovių klientai“, - sakė „Microsoft“ vadovas S.Ballmeris.<br>„Reuters” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 10:41 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:34 PM

Įmonių atstovai pranešė, kad sandoris bus užbaigtas 2014 metų pradžioje, kai apie 32 tūkst. „Nokia“ darbuotojų pereis dirbti į „Microsoft“, praneša naujienų portalas bbc.co.uk.

„Nokia“ jau kurį laiką konkurencinėje kovoje dėl išmaniųjų telefonų pirkėjų nusileido įmonėms „Apple“ ir „Samsung“, o „Microsoft“ buvo kritikuojama dėl to, kad ši įmonė beveik nesireiškė mobiliųjų telefonų versle.

„Tai drąsus žingsnis į ateitį – iš to laimės tiek darbuotojai, tiek akcininkai, tiek abiejų bendrovių klientai“, - sakė „Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris.

„Nokia“ ir „Microsoft“ visuomet siekė didžių tikslų – mes svajojome apie kompiuterį ant kiekvieno stalo ir mobilųjį telefoną kiekvienoje kišenėje ir daug pasiekėme.

Šiandien pradedame skaičiuoti naują mūsų veiklos etapą. „Nokia“ žengs toliau ir sutelks dėmesį į tinklų įrangos gamybą, žemėlapių bei pažangių technologijų verslą. O „Microsoft“ pradeda naują savo veiklos etapą ir kurs įrenginius bei paslaugas, kurios džiugins žmones bei verslą“, – skelbiama „Microsoft“ tinklaraštyje.

Taigi, kadaise gaminusi popierių, padangas ir kaliošus kompanija iš Suomijos nebegamins daiktų žmonėms – įrenginių bei paslaugų verslą įsigijo „Microsoft“.

Tai akivaizdžiai rodo, kad programinės įrangos gigantas toliau siekia tapti vartotojams skirtų įrenginių gamintoju, o „Nokia“, nors ir giriama už „Lumia“ išmaniųjų telefonų seriją, taip ir nesugebėjo pakilti iš duobės.

Beje, bijančius, kad dabar nebeliks mylimų „Nokia“ telefonų, „Microsoft“ lyg ir nuramino: „Toliau gaminsime telefonus, kuriuos jus pamilote, ir tuo pat metu investuosime į ateitį – naujus telefonus, naujas paslaugas. Panaudosime „Microsoft“ resursus, kad atskleistume visą „Windows“ ekosistemos potencialą.“

Planuojama, kad įmonės perdavimas įvyks pirmąjį 2014 m. ketvirtį, kai sandėrį patvirtins „Nokia“ akcininkai ir bus sutvarkyti kiti formalumai. Matyt, tai vienas paskutiniųjų sandėrių, kurį „Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris sudarė prieš apleisdamas savo postą. Įdomu, kaip jį vertinsime ateityje – kaip sėkmę, ar nesėkmę?

Parengė Aurimas Abišala 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.