„Sony“ Berlyne pristatė „Xperia Z1“ telefoną su stulbinančia kamera

Kadaise žavėjusi pasaulį savo magnetofonais, kasetiniais ir CD grotuvais „Walkman“, stulbinusi vaizduotę televizoriais „Trinitron“ ir sugebėjusi tapti kokybės etalonu, „Sony“ mėgina įrodyti, kad dar neprarado kūrybinės ugnelės. Praėjusiais metais pristačiusi fantastiškai gražų planšetinį kompiuterį ir neskęstantį, tačiau ir į populiarumo debesis nepakilusį išmanųjį telefoną „Xperia Z“, dabar Berlyne vykstančioje parodoje IFA 2013 „Sony“ tvirtina pasikeitusi ir kuria produktus atsižvelgdama į pirkėjų pageidavimus, tačiau išsaugodama legendinę kokybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Sep 4, 2013, 7:40 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:38 PM

Pristatymą pradėjęs „Sony“ vadovas Kazuro Hirai paminėjo viską, kuo užsiima kompanija, pasigyrė naujais serialais bei filmais ir tuoj pat į sceną pakvietė „Sony Europa“ vadovą Masaru Tamagawą. Iš jo iškart išgirdome, kad prieš metus nelipo į sceną, nes buvo susilaužęs koją ir iškilmingą pastebėjimą, kad praėjusiais metais „Sony“ laimėjo penkis Europos kokybės apdovanojimus.

„Šiandien mums svarbiausia – atsižvelgti į pirkėjų pageidavimus. Mūsų fotoaparatai, ekranai su funkcija „One Touch“ parodo, kaip patogu naudotis įranga, kuri sukurta žmonėms“, – rėžė direktorius ir... nulipo nuo scenos.

Kameros muzikai ir sportui

Grįžęs Kazuro Hirai užsiminė apie naują fotoaparatą „Cyberschot RX1R“, puikius objektyvus ir perėjo prie „vieno prisilietimo“ funkcijos – vieno prisilietimo nuotolinio valdymo pultus, informacijos bei nuotraukų persiuntimą ir t.t.

„Mano įsitikinimu, jau po metų visi įrenginiai turės vieno prisilietimo („One Touch“) sąsajos funkcija, nes tai yra ateitis“, – tęsė K.Hirai.

Ekrane pasirodo keista vaizdo kamera su profesionaliems garso įrašymo įrenginiams būdingais mikrofonais.

„Pristatome muzikinę vaizdo kamerą „HDR-MV1“. Su ja galima fiksuoti ne tik vaizdą, bet ir įrašyti garsą aukščiausia kokybe. Ta proga skelbiame konkursą muzikos kūrėjams – jie gali filmuoti savo vaizdo klipus, siųsti mums, o geriausia daina bus įrašyta „Sony“ studijoje.“

Toliau – kamera ekstremaliam sportui. Garantuoja, kad vaizdas bus stabilus, tačiau kol kas įveikti „Go Pro“ nepavyksta niekam. Taigi, palinkėkime sėkmės.

Nauji 4K ekranai, atnaujinti nešiojami ir planšetiniai kompiuteriai, dar kokybiškesnės garso sistemos su skystais garsiakalbiais ekrane mirga tokiu greičiau, kad atrodo pristatymo rengėjams visa tai visai nerūpi.

Nelabai rūpi ir mums, prisipažinsime – taip, tai puikūs įrenginiai ir būtinai reikės juos patyrinėti, jei prireiks, įsigyti, tačiau viskas įprasta ir savaime suprantama. Visi laukia naujovės.

Staiga mirgėjimas liaunasi, akimirka tylos, o Kazuro Hirai rankose ekranu į publiką nukreiptas išmanusis telefonas. Veido išraiška išduoda – tai vakaro vinis.

Xperia Z1

„Tai absoliutus mūsų idėjų įsikūnijimas. Į čia sudėjome savo dizaino viziją, kokybę ir sukūrėme ne tik gražų, bet ir visiškai atsparų vandeniui telefoną. Vaizdo apdorojimo programa ir kameros lęšiai, kurti mūsų kamerų gamybos inžinierių, užtikrina neįtikėtinai aukštą vaizdo kokybę. 20,7 MP raiškos jutiklis, kamera gali per porą sekundžių padaryti per 60 nuotraukų, tad galite išsirinkti geriausią. Priartinus vaizdą iki 3 kartų jo kokybė visiškai nenukenčia“, – sako Kazuro Hira.

5 colių įstrižainės telefono ekrane įrengta „Sony“televizoriuose montuojama spalvų gerinimo technologija „Tiluminous“ ir „Bravia“ vaizdo variklis. Procesoriaus parametrų nenurodė, tačiau akivaizdu, kad jis 4 branduolių. Korpusas šį sykį išdrožtas iš vientiso aliuminio gabalo, stiklas, kaip jau įprasta, "gorilinis". Ar padengtas apsaugančia plėvele, kuri, deja, smarkokai braižosi - nepranešė.

Beje, kiekvienas telefono pirkėjas gaus dovanų „Sony“ atlikėjų muzikos už 100 eurų ir skaitmeninę filmo „Elysium“ kopiją – taigi kompanija aktyviai akcentuoja, kad jai priklauso muzikos bei kino studijos.

Kazuro Hira, atrodo, tikrai aistringas fotografas, nes vėl grįžta prie telefono kameros funkcijų. Jo rankose - keisti prisegami objektyvai „Cybershot QX10 ir QX100“. Nelabai patogūs, užima vietos kaip nedidelis atskiras fotoaparatas, tačiau smarkiai pagerina fotografavimo kokybę. Beje, prie telefono jie jungiasi bevieliu ryšiu, objektyvuose įrengti 1 colio jutikliai, tad iš esmės tai ir yra fotoaparatai be savarankiško valdymo.

Tai tiek naujovių apie „Xperia Z1“. Dar geresnė baterija, geresnė sąsaja su socialiniais tinklais, tačiau tai jau įprasta. Nuoširdžiai tikiuosi, kad šis veiks stabiliau negu „Xperia Z“, kurį prieš mėnesį man davė išbandyti... sugedusį. Na, bet dabar ne apie praeitį kalba.

Parduotuvėse „Xperia Z1“ pasirodys jau šį mėnesį, taigi bent jau laiko „Sony“ netempia. Iki kito mėnesio pabaigos parduotuves pasieks ir atnaujintas „Sony“ išmanusis laikrodis „SmartWatch 2“, tačiau pristatyme apie jį beveik neužsiminta.

Štai tiek šiandien iš „Sony“. O iš Berlyno naujienos dar nesibaigė – visi jau lekia į „Samsung“ pristatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.