„Twitter“ keliauja į biržą

Apie savo pirminį viešą akcijų platinimą (IPO) socialinis tinklas „Twitter“ pasauliui pranešė labai lakoniškai – vos 140 ženklų žinute savo paskyroje.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Sep 13, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:11 AM

Joje rašoma, kad ketvirtadienį įmonė JAV vertybinių popierių ir biržos komisijai pateikė paraišką dėl IPO rengimo ir pasirašė visus būtinus dokumentus.

10 mlrd. JAV dolerių vertinama įmonė kol kas neatskleidžia kokios sumos jos savininkai tikisi gauti už parduotas akcijas.

Socialinio tinklo vadovas Dickas Costolo anksčiau yra sakęs, kad „Twitter“ IPO yra tiesiog neišvengiamas, nes JAV galioja vadinamoji „500 taisyklė“, pagal kurią įmonės turinčios daugiau nei 499 akcijas privalo žengti į biržą arba kitokiu būdu viešai atsiskaityti apie savo finansinius rodiklius.

„Twitter“ pradžioje buvo tik greta kito startuolio kuriamas projektas, tačiau per pastaruosius 7-erius metus jis tapo viena svarbiausių viešų diskusijų platformų pasaulyje. Įmonės IPO yra dar vienas žingsnis brandos link.

Šiais metais socialinis tinklas nusipirko net 8 pradedančius startuolius – daugiau, nei bet kuriais kitais metais. Manoma, kad šios investicijos atsipirks IPO metu.

Lietuvoje „Twitter“ nėra populiarus, greičiausiai todėl, kad vartotojai daugiausia naudojasi „Facebook“, į kurį migravo iš panašių „one.lt“ ar „ieskok.lt“. Tuo metu „Twitter“ dizainas nuo minėtųjų gana ženkliai skiriasi.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.