Per naktį studentas uždirbo 3 tūkst. eurų

Kauno technologijų universiteto (KTU) magistras Justas Šalkevičius iš tarptautinės konferencijos „Campus party“ grįžo su gerokai papilnėjusiomis kišenėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:15 AM

Lietuvio sukurta aplikacija „Fi-Ware“ viename iš konferencijos konkursų laimėjo antrąją vietą ir gavo 3 tūkst. eurų prizą.

Konkurso organizatorius sužavėjusi aplikacija paprasta kamera fiksuoja ir analizuoja žmonių srautus.

„Naudodamas „Fi-Ware“ karkasą sukūriau aplikaciją, skirtą žmonių srautams stebėti ir analizuoti. Prie aplikacijos galima prisijungti net paprasta internetine kamera ir analizuoti žmonių srautus dideliuose renginiuose, aptikti vietas kuriose susidaro eilės, – dėstė vaikinas. – Sistemą taip pat galima naudoti vartotojų elgsenai parduotuvėse ar prie vitrinų stebėti, suskaičiuoti, kiek žmonių stabteli prie tam tikrų prekių ir įvertinti susidomėjimą kiekybiškai“.

J.Šalkevičiaus sukurta sistema, naudojant „Fi-Ware“ technologijas, veikia interneto naršyklėje be papildomos programinės įrangos.

Pirmąją vietą minėtame konkurse užėmė ispanų keturių žmonių komanda, sukūrusi reklamas, kurios keičiasi tuomet, kai keičiasi oro temperatūra.

„Campus party“ konferencija kasmet vyksta vis kitoje šalyje.

Šiemet konferencijoje pranešimus skaitė „Mozilla Foundation“ pirmininkė Mitchell Baker, „Interneto tėvu“ vadinamas Vintas Cerfas. Šalia konferencijų salės įrengtoje poilsio ir pramogų zonoje konferencijos dalyviai galėjo susipažinti su naujausiomis technologijomis, pamatyti, kaip veikia 3D spausdintuvas, išbandyti trimačio vaizdo akinius, susipažinti su naujausiais kompiuteriais ir pabendrauti su pasaulinių įmonių vadovais, garsiais menininkais ir profesionalais.

Savo patirtimi besišnekučiuodami akis į akį su studentais dalinosi „Linux International“ prezidentas Jonas Maddogas, „IPv6 forum“ įkūrėjas ir prezidentas Latifas Ladidas, pripažintas garsenybių fotografas Stuartas Westonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.