Vilniuje daugėja viešų erdvių su nemokamu internetu

Vilniuje sparčiai gausėja viešų miesto erdvių, kuriose neribojama belaidžio interneto prieiga. Nemokamo belaidžio interneto zonų sąrašą nuo šiol papildė ir populiarėjantis menų fabrikas LOFTAS.

Lietuva – sparčiausią plačiajuosčio interneto greitį išvysčiusi šalis pasaulyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuva – sparčiausią plačiajuosčio interneto greitį išvysčiusi šalis pasaulyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:50 AM

Nuo praeitų metų vasaros vilniečiai ir miesto svečiai naudojasi belaidžiu internetu Rotušės aikštėje, Vokiečių gatvėje, K. Sirvydžio ir S. Moniuškos skveruose, Mokytojų namų kiemelyje, Baltojo tilto poilsio zonose bei Europos aikštėje.

Interneto prieigą mėgstamiausiose vilniečių susibūrimo vietose užtikrina antroji pagal dydį interneto ir televizijos tiekėja Lietuvoje „Cgates“.

„Šiandien išmaniosios technologijos jau nebe tik verslininkų, bet kiekvieno mūsų kasdienybė, tad visur esantis ir prieinamas interneto ryšys yra toks pat svarbus, kaip ir mobilusis telefonas. Esam įsitikinę, jog belaidis interneto ryšys sostinės viešose vietose ne tik pritraukia į jas daugiau žmonių, įskaitant ir turistus, tačiau ir kuria Vilniaus, kaip modernaus ir interaktyvaus miesto, įvaizdį“, – sako „Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas.

Sostinėje esančiose „Cgates“ nemokamo belaidžio interneto zonose kiekvienam, prisijungusiam nešiojamuoju kompiuteriu, planšete ar išmaniuoju telefonu, užtikrinama ne mažesnė nei 2 Mb/s interneto sparta. Jos pakaks ne tik pasitikrinti elektroninį paštą, bet ir naršyti internete be trukdžių, bendrauti socialinių tinklų svetainėse, žiūrėti vaizdo įrašus, susipažinti su naujausiomis dienos aktualijomis, ar tiesiog ramiai darbuotis rudenėjančiame Vilniuje, prisėdus ant suolelio su kavos puodeliu rankoje.

Lietuva – sparčiausią plačiajuosčio interneto greitį išvysčiusi šalis pasaulyje. Didžiosios Britanijos mokslininkų atliktas tyrimas parodė, jog didieji Lietuvos miestai yra vieni pirmaujančių pasaulio miestų, pagal plačiajuosčio ryšio išvystymą ir kokybę, nusileidžiantys tik keliems didžiausiems Rytų Azijos šalių miestams. Lietuva pagal šviesolaidinio interneto paplitimą trečius metus iš eilės pirmauja Europoje, o pasaulyje esame šešti. Internetu naudojasi net 65 proc. Lietuvos gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.