5 geriausi muzikos grotuvai jūsų kompiuteriui

Nors asmeninio kompiuterio niekas neperka vien muzikos klausymui, ši funkcija labai dažnai praverčia.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Sep 27, 2013, 2:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:45 PM

Muzikos norisi paklausyti ir dirbant, ir vakarėlio metu.

Tačiau kai muzikos kompiuteryje susikaupia daugiau, kyla įvairių problemų: dalis įrašų formatų būna neatpažįstami įprasto „Windows“ muzikos grotuvo, dalis jų pasimeta didelėje įrašų bibliotekoje.

Portalas lifehacker.com pateikia penkis geriausius virtualius muzikos grotuvus, su kuriais mėgstamų melodijų klausymas taps lengvu ir maloniu užsiėmimu.

1. „MediaMonkey“ (skirta „Windows“ operacinei sistemai)

Didžiausias šio muzikos grotuvo privalumas – lengvai organizuojama ir patogi muzikos įrašų biblioteka. Dalis vartotojų parsisiunčia šią programą būtent šiam tikslui, o muzikos klauso per kokį nors kitą grotuvą.

„MediaMonkey“ palaiko OGG, FLAC, MP3, AAC ir daugybę kitų muzikos įrašų formatų.

Paprastiems vartotojams ir ekspertams patinka tai, kad „MediaMonkey“ yra labai lengvai pritaikoma prie poreikių – galima keisti jos specialius mygtukus, aplankus, ir kitus elementus.

Programa yra nemokama, už pinigus galima gauti versiją su daugiau galimybių.

2. „Winamp“ (skirta „Windows“ ir „OS X“)

Šiam muzikos grotuvui jau per 15 metų – ir visus tuos metus jis išliko itin populiarus.

Šis muzikos grotuvas yra palyginti mažas ir neapkraunantis sistemos, tačiau turintis gausybę galimybių ir funkcijų.

Jį galima vartoti tiek kaip ekrano kampe paslėptą mažyti grotuvą su keliais mygtukais, tiek kaip didelę, per visą ekraną išplėstą programą, su įvairiomis funkcijomis ir muzikos įrašų biblioteka.

Be to, „Winamp“ neseniai pristatė „Android“ įrenginiams skirtą programėlę, kuri leidžia sinchronizuoti muziką kompiuteryje ir mobiliajame įrenginyje.

Norintys daugiau individualumo vartotojai gali parsisiųsti gausybę nemokamų grotuvo apvalkalų („skins“), kurie pakeičia grotuvo išvaizdą į tokią, kokia labiausiai atitinka bendrą darbalaukio dizainą.

Programa yra nemokama su galimybe nusipirkti versiją su daugiau galimybių.

3. „Foobar 200“ (skirta „Windows“)

„Foobar“ kūrėjai pabrėžia, kad šis grotuvas sugeba atpažinti beveik visus įmanomus muzikos įrašų formatus, tuo pačiu išlikdamas nereiklus sistemos resursams.

Tiesa, tam, kad šis grotuvas veiktų nepriekaištingai, prie jo reikia praleisti nemažai laiko, dėl to jis nėra populiarus tarp dalies vartotojų, kurie mieliau pasirenka kiek paprastesnį ir lengviau sureguliuojamą grotuvą.

Tiems, kurie pasiryžta eksperimentuoti su „Foobar“ grotuvu į pagalbą ateina įvairūs nemokami priedai, praplečiantys ir pagerinantys grotuvo galimybes.

Programa yra visiškai nemokama.

4. „MusicBee“ (skirta „Windows“)

Palyginti su kitais muzikos grotuvais, „MusicBee“ turi šiek tiek mažiau funkcijų ir siūlo savo vartotojams itin minimalistinį dizainą.

Muzikos grotuvą galima praplėsti papildomomis funkcijomis ir apvalkalais, tačiau nė vienas iš jų nesulėtina programos veikimo.

Portalas lifehacker.com „MusicBee“ apibūdina kaip „apgaulingai paprastą“: esą iš pradžių atrodo, kad šis grotuvas yra itin paprastas ir skirtas tik elementariam muzikos klausymui, tačiau skyrus jam šiek tiek laiko, galima atrasti vis naujų paslėptų funkcijų.

Programa yra visiškai nemokama.

5. „Zune Music“ (skirta „Windows“)

Už šį muzikos grotuvą vartotojai balsavo, nors jis jau kurį laiką neatnaujinamas ir greičiausiai bus išvis panaikintas ir pakeistas „Xbox Music“ grotuvo versija.

Vartotojų simpatijas šis grotuvas užkariavo dėl savo išskirtinės išvaizdos – jis esą ne toks nuobodus, kaip kiti muzikos grotuvai.

Tiesa, išskirtinumas turi savo kainą - „Zune Music“ grotuvas yra labai didelės apimties ir gerokai apkrauna kompiuterį.

Programa yra nemokama, tačiau nebetobulinama.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.