„Android“ programėlės vaikų lavinimui ir mokytis patiems

Kažkodėl tiek bijome, kad vaikas paėmęs į rankas išmanųjį įrenginį pames dėl jo galvą, jog visai užmirštame pasidomėti, ko tas įrenginys gali vaiką išmokyti. O juk tereikia žaidimą pakeisti smagia raidžių ar skaičių pažinimo programėle, ir darželinukas nė nepajus, kaip išmoks skaityti ir skaičiuoti. Tereikia priversti paauglį vietoj juokingo filmuko peržvelgti žmogaus organizmo veiklą nupasakojančią programėlę ir jis savo žiniomis apie nervų sistemą priblokš bet kurį biologijos mokytoją. Štai kelios programėlės, kurias rūpestingi tėvai turėtų įdiegti į savo vaiko išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Oct 1, 2013, 2:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:00 PM

Raidės darželinukams: „Mokomės skaityti

Lietuvių sukurta programėlė puikiai tiks ir pirmas raides pažinti pradedančiam penkiamečiui ir daugiau žodžių reikšmių sužinoti norinčiam pradinukui. Kadangi ši programėlė „Android“ įrenginiams sudaryta taip, kad primintų smagų žaidimą, suaugusiųjų pagalbos vaikui prireiks tik pradiniame etape – vėliau jis puikiai orientuosis ir mokysis pats. Juk smagu teisingai įveikus užduotį gauti medalį.

„Tyrimai rodo, kad vaikai geriausia mokosi žaidimų forma. Tai – puiki priemonė trumpam naudingai užimti net ir patį judriausią vaiką“, – programėlės pristatyme rašo kūrėjai.

Čia vaikui pateikiamos trijų tipų užduotys: rask paveikslėlį pagal pateiktą žodį, rask žodį pagal paveikslėlį ir sudėk žodį iš raidžių. Kiekvienoje užduotyje pateikiama po dešimt pratimų. Atlikus teisingai aštuonis arba daugiau – suteikiamas medalis. Tuomet galima vėl rinktis kitą arba kartoti tą pačią užduotį.

Programėlė pritaikyta tiek pradedantiesiems, tiek ir labiau pažengusiems. Jau pramokę pažinti raides vaikai gali žaisti rinkdami žodžius pagal kategorijas – gyvūnai, valgoma ir t.t. Taip jie išmoks ne tik skaityti, bet ir pažinti gyvūnus, maisto produktus, išmoks naujų žodžių.

Už 5,97 Lt įsigijus mokamą programėlės versiją gausite trigubai daugiau žodžių ir nebekankins reklama.

Aritmetika pradinukams: „Kid Math Pro (Lite)

Puiku, kad matematika yra universali, tad galima mokymuisi naudoti bet kur pasaulyje sukurtą programėlę. O kaip tik žaismingų programų išmaniesiems įrenginiams, kurios moko vaikus aritmetikos, sukurta stulbinančiai daug. Tuo patys įsitikinsite paieškoję bet kurios operacinės sistemos įrenginiams skirtoje programėlių parduotuvėje.

Pasirinkome būtent šią programėlę, nes tai yra puikus žaidimas, o kas geriau verčia mokytis, negu galimybė įveikti priešininką ar pereiti į kitą lygį?

Taigi, iš dangaus krenta kažkokie ateiviai, pažymėti įvairiais paprastais aritmetiniais veiksmais. Tereikia spėti laiku nuspausti teisingą atsakymą ir ateivis bus sunaikintas. Galima pasirinkti klausimų skaičių, skaičių, kurie nurodomi užduotyse, dydį – gali būti vienženkliai, didesni, galima leisti ir neigiamus skaičius.

Dar geriau yra tai, kad žaisti galima ir dviese – kas greičiau dalins, daugins, sudės ir atims, tas ir laimės. Taigi, bent jau daugybos lentelę be pirštukų lankstymo vaikas išmoks tikrai greitai.

Verta išmėginti ir kitus panašius matematikos mokančius žaidimus: Math is Easyarba Math Duel, leidžiantį stoti į tikrą aritmetinę dvikovą.

Anglų kalba visiems: „Lith Dict 4 Droid

Tai tiesiog Lietuvių-Anglų ir Anglų-Lietuvių kalbų žodynas. Paprasta ir itin reikalinga. Kas gali užginčyti, kad visiškai nemokamas, per 30 tūkst. plačiausiai vartojamų žodžių turintis ir nereikalaujantis prisijungimo prie interneto žodynas jūsų kišenėje yra nuostabu?

Kartą atsisiunti ir visada naudojiesi. Kūrėjai dėkoja visiems, kas įspės apie klaidas ir teiks pasiūlymus, taip leisdami tobulinti programėlę.

Vokiečių kalba pažengusiems: „Nuotykiai su vokiečių kalba

Tai nuotykių žaidimas, kuris, net puikiai žinant visus atsakymus, truks ilgiau nei dvi valandas. Jo kūrėjai nurodo, kad žaidimas puikiai tinka tiems, kurių vokiečių kalbos žinių lygis yra aukštesnis negu A2.

Kartu su meno ekspertu Vincentu Mirano leisitės į kelionę po Vokietiją. Ar seniausias pasaulyje žinomas dangaus piešinys, 4000 metų Nebros dangaus diskas, buvo pavogtas?

Goethes instituto nuotykių žaidimas padės gerinti skaitymo ir klausymo įgūdžius, o daug dialogų ir maži tekstukai, kuriuose reikia įrašyti tinkamus žodžius, padės tobulinti kalbos žinias. Visas žaidimas yra įgarsintas. Taigi, galėsite tekstus skaityti ir klausytis. Patys galite pasirinkti, kurį norite dialogą, patys sprendžiate, kaip turi vystytis istorija.

Žaidimas moko bendrauti kasdienėse situacijose, į kurias galite patekti apsilankę Vokietijoje (užsisakyti maisto ir gėrimų restorane bei apmokėti sąskaitą, paklausti kelio, užpildyti anketas).

Pradėjusiems mokytis istorijos: „Lietuvos istorijos viktorina

Programėlė dar nėra tobula, klausimų galėtų būti ir daugiau, tačiau pasitikrinti savo žinias nemokamai juk visada galima. Kaip jau supratote iš pavadinimo, tai viktorina, kurioje reikės atsakyti į klausimus apie Lietuvos istoriją – nuo senovės iki šiuolaikinių aktualijų.

Žaidimą sudaro trys etapai: bendrų klausimų, paveiksliukų ir datų. Per duotą laiką reikia atsakyti į kuo daugiau klausimų, tad prireiks ne tik žinių, bet ir reakcijos. Už teisingą atsakymą skiriami 3 taškai, už klaidingą – 2 atimami.

Aišku, prie šios temos tiesiog negalime nepaminėti vienos populiariausių lietuviškų programėlių: Lietuvos tūkstantmečio vaikai.

Laimėjusi „PixelAWARDS“ 2012 metų skaitmeninių kūrybinių industrijų sprendimo apdovanojimą programėlė leis ir jums, ir jūsų vaikams kartu su populiarios televizijos viktorinos dalyviais atsakinėti į jiems pateikiamus klausimus. Be to, kai laida nerodoma, galite treniruotis atsakinėdami į ankstesnių sezonų klausimus.

Labai išmanu, linksma ir tikrai lavina.

Anglų kalba visiems: „QuikTeacher Anglų kalba

Savarankiško mokymosi programėlė leis sukurti individualią mokymosi programą, mokytis būtent tų temų, kurios jums aktualios būtent dabar.

Įtraukiančios pamokos žaidimo forma leidžia labai greitai įsiminti naujus žodžius ir taip pat lengvai tikrinti savo mokėjimą, treniruoti rašybą, įrašyti ir klausyti savo tarimą.

Suaugusiems yra numatyta papildoma galimybė išmokti anglų kalbos žymiai greičiau pagal specialią intensyvią metodiką. Pirmą kartą mobiliesiems įrenginiams realizuota speciali autorinė įsiminimo metodika MARIDI, skirta pagreitintam leksikos įsiminimui.

Taigi, čia visa virtuali mokykla. Tiesa, nemokamai galėsite parsisiųsti tik populiariausias anglų kalbos frazes ir posakius. Frazės labai paprastos, tad galėsite pritaikyti jas jau šiandien.

Mobilioji savarankiško anglų kalbos mokymosi priemonė apima visas gerai save rekomendavusias ir patikrintas programos funkcijas. Tačiau pilnas mokslo komplektas kainuos 1298,5 lito, o vien audiodialogai – 120 litų.

Moksleiviams ir tėvams: TAMO

TAMO („Tavo Mokykla“) – tai ne mokymosi programėlė, o mokyklos informacinė sistema ir elektroninis mokinio dienynas.

Jei tavo (ar tavo vaiko) mokykla naudojasi šiuo dienynu, programėlė leis tiesiog savo išmaniojo telefono ekrane atlikti visa tai, ką ir prisijungus kompiuteriu – peržiūrėti vaiko pažymių knygelę, skaityti mokytojų įvestas pastabas ir pagyrimus, peržiūrėti užduotus namų darbus ar laukiančius kontrolinius darbus.

Be to, kadangi jūsų telefonas nuolat įjungtas, programėlė automatiškai praneš apie naujus įrašus, atsiradusius elektroninėje pažymių knygelėje.

Rūpestingiems išsilavinusiems tėvams: „Educational App Store“

Tai lyg ir nėra jokia lavinančioji programėlė, tačiau atsisiuntus šią aplikacija, tiesiog savo telefone galėsite peržiūrėti visas lavinimo bei mokymo programėles sukurtas visų rūšių įrenginiams. Patogu pasirinkti pagal ieškomą tipą, peržiūrėti atsiliepimus ir tiesiai patekti į oficialią programėlių parduotuvę, kur galėsite ją įsigyti.

Kodėl parašėme, kad išsilavinusiems tėvams? Na, pirmiausia, ši programėlė anglų kalba. Antra – neišsilavinę tėvai juk šio teksto nė neskaito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.