Mobiliųjų programėlių rinkinys svoriui numesti

Pavasarį ir vasarą saldumynų mėgėjai gali save sulaikyti pagalvoję apie tai, jog išvirtęs pilvas ir maudymosi kostiumėlis – nedžiuginantis derinys.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 1, 2013, 6:23 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:40 PM

Tačiau kaip save motyvuoti rudenį ir žiemą, kai aplink šalta, tamsu, o priaugtus kilogramus patikimai slepia apsmukęs megztinis?

Portalas lrytas.lt pateikia geriausias nemokamas programėles mobiliesiems telefonams, kurios padės išsaugoti dailias kūno linijas:

1. „Noom“ (Skirta „Android“)

Programėlės autoriai giriasi, jog ji sudaryta remiantis „moksliniais metodais“. Ar taip yra iš tiesų, neaišku, tačiau „Noom“ iš tiesų yra labai daug galinti programėlė.

Vartotojus „Noom“ skatina gyventi sveikai taikydama kompiuterinių žaidimų principus – už savo poelgius gali gauti taškų ir pasikelti lygį. Surašei, ką valgei pusryčiams – 20 taškų. Įvedei savo svorį ir ūgį – 10 taškų. Nubėgai 100 metrų – 15 taškų.

Be to, programėlė pateikia naujas ir skirtingas užduotis kiekvieną dieną, taip dar labiau sumažindama monotoniją.

Toks sprendimas gera tuo, jog vos pradėjęs žmogus yra skatinamas žengti kitą žingsnį ir už tai būna bent jau virtualiai apdovanojamas. Juk daugumai žmonių motyvacija sveikai maitintis ir sportuoti dingsta būtent dėl to, jog pirmomis savaitėmis nepavyksta pastebėti jokių akivaizdžių pokyčių.

Programos įvertinimas „Google Play“ parduotuvėje – 4,4/5

2. „Lose It!“ (Skirta „Android“ ir „iOS“)

Paprasta programėlė, kuri praktiškai atlieka tas pačias funkcijas, kaip ir „Noom“, bet labiau patiks tiems, kurie nenori kasdien gauti naujų užduočių ir mieliau patys nusistato savo tikslus.

Su „Lose It!“ reikia nusistatyti sau tikslą. Speciali programa apskaičiuoja, per kiek dienų tikslą bus įmanoma pasiekti ir kiek kalorijų per dieną reiks gauti ir sudeginti. Tiek maisto kaloringumas, tiek įvairių sporto veiksmų efektyvumas programėlėje yra suderinti ir padės siekti to paties tikslo.

Programos įvertinimas „Google Play“ parduotuvėje – 4,7/5

3. „My Diet Coach“ (Skirta „Android“)

Kitos programėlės daugiau motyvuoja kalorijų ir pratimų skaičiais, o moterims skirta „My Diet Coach“ programėlė apeliuoja į jausmus ir emocijas.

Kartais ji vis parašo, kad „Jau tokio maisto, kaip mėsainis, nė už ką neimk į burną!“, taip pat yra specialūs pasirinkimai, siūlantys kaip susitvarkyti su „emociniu valgymu“.

Programos įvertinimas „Google Play“ parduotuvėje – 4,5/5

4. „Eat this, not that!: The game“ (Skirta „Android“ ir „iOS“)

Kada nors tenka stoviniuoti parduotuvėje ir sukti galvą, ką nusipirkti – pakelį bulvių traškučių ar butelį gėrimo „Coca-Cola“?

Trumpas žaidimas paremtas knygomis „Eat this, not that!“ pateikia klausimus su būtent tokiais pasirinkimais.

Nors ši programėlę rimtiems dietų fanatikams nepadės, tačiau gali praversti, kai nėra ką veikti (pavyzdžiui, laukiant autobuso) ir norisi sužinoti įdomių faktų apie maistą, kurie galbūt vėliau pravers ir realiame gyvenime.

Programos įvertinimas „Google Play“ parduotuvėje – 1,6/5

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.