Greit pamiršime, kad egzistuoja mokamos programėlės telefonams

Dar prieš kelerius metus mobiliosios programėlės buvo pasidalinusios į apylyges dalis – už kai kurias reikėjo mokėti pinigus prieš parsisiunčiant, o kitas buvo galima naudoti už dyką, programėlės kūrėjams pinigus surenkant už papildomų paslaugų pardavimą ar reklamos rodymą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 3:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:53 AM

Statistika rodo, kad žmonėms vis labiau patinka antrasis variantas, rašo technologijų tinklapis techcrunch.com.

Analitinė įmonė „Flurry“ pateikė statistiką, jog nuo 2010 iki 2012 metų nemokamų programėlių skaičius „Apple“ parduotuvėje „App Store“ išaugo nuo 80 proc. iki 84 proc.

Šis tempas vis spartėja – 2013 pradžioje nemokamų programėlių „App Store“ jau buvo 90 proc., o dalis mokamų programų buvo parduodamos už mažiau nei dolerį.

„Flurry“ apklausų duomenimis, pirkėjai yra linkę rinktis nemokamas programėles, net jei jos yra apkrautos reklama ar nesuteikia itin ištobulintos paslaugos.

Ilgainiui tai pastebėjo ir programėlių kūrėjai.

„Flurry“ duomenimis, dalis programėlių kūrėjų eksperimentuoja su įvairiomis savo programėlių kainomis ir stebi, kaip tai paveiks jų pelną.

Dažniausia tokie eksperimentai baigiasi vienu ir tuo pačiu rezultatu – kūrėjai pasirenka nemokamą programėlės modelį su papildomai perkamomis paslaugomis.

„Programėlių kūrėjai nedaro nemokamų programėlių vien dėl to, jog taip elgiasi jų kolegos. Daugelis jų išbando įvairias kainas ir pasirenka nemokamą modelį, nes jis yra pelningiausias. Manau, kad kitais metais apie 93 proc. „Apple Store“ programėlių bus nemokamos“, - sakė „Flurry“ analitikė Marry Ellen.

Anot analitikės, šis skaičius neturėtų pasiekti 100 proc., nes visuomet išliks nišinių programėlių, už kurias vartotojai bus pasirengę kloti pinigus.

Šiuo metu daugiausia mokamų programėlių yra medicinos, verslo, sveikatos apsaugos, navigacijos, fotografijos, vaizdo įrašymo ir redagavimo, kelionių ir orų prognozių srityse.

Dažniausia žmonės perka tokias programėles, kurios jiems padeda atlikti kasdienes užduotis, suteikia naudingos informacijos – pavyzdžiui, padeda organizuoti kelionės maršrutą ar sudaro veiksmingą dietos režimą.

Tuo tarpu programėlės, priskiriamos žaidimams ir bendravimui dažniausia yra nemokamos ir siūlo pirkti papildomas paslaugas jomis naudojantis.

Ypač tai populiaru žaidimų srityje – dalis žaidėjų skundžiasi, kad žaidimai yra specialiai sukuriami itin sudėtingi. Tuomet žaidėjui tenka pirkti mokamą pagalbą, kad jis galėtų toliau žaisti.

Parengė Aurimas Abišala

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.