Kaip sukalibruoti nešiojamojo įrenginio bateriją?

Ar kada nors teko dirbti kompiuteriu, kuris ką tik gyrėsi pilnutėle baterija, o po penkiolikos minučių jau signalizavo apie jos išsekimą?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 4:44 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:48 AM

Kai taip nutinka, nereiktų iškart versti kaltės prastai operacinei sistemai ar Azijoje surinktai baterijai – gali būti, kad kompiuteris arba telefonas netiksliai rodo baterijos duomenis, nes ji nebuvo sukalibruota, rašo portalas lifehacker.com.

Kad ir kaip gerai rūpinatės kompiuterio ar telefono baterija, ilgainiui ji neišvengiamai praras dalį savo talpos.

Jei įrenginio baterijai nėra bent kartais leidžiama nuo pilno įkrovimo veikti tol, kol ji visiškai išsikraus, nešiojamojo įrenginio davikliai nesugebės tiksliai nustatyti, kiek joje yra talpos ir dėl to neteisingai rodys, kiek įrenginys dar galės veikti.

Dauguma gamintojų rekomenduoja nešiojamųjų įrenginių baterijas sukalibruoti 3-4 kartus per metus. Norint tai padaryti, reikia tiesiog pilnai įkrauti mobilųjį telefoną ar kompiuterį ir leisti jam visiškai išsikrauti.

Reiktų atkreipti dėmesį, jog ši paprasta procedūra nepavers baterijos talpesne - tiesiog telefono arba kompiuterio ekrane matysite tikslesnius parodymus, kiek dar laiko galite dirbti neprisijungę prie elektros šaltinio.

Anot lifehacker.com, nereikia kalibruoti tik naujausių „Apple“ kompiuterių, kuriuose yra įdiegta automatinio baterijos kalibravimo sistema.

Parengė Aurimas Abišala

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.