„BlackBerry“ dėl verslo pardavimo tariasi iškart su keliomis kompanijomis

Nuostolinga Kanados išmaniųjų telefonų gamintoja „BlackBerry Ltd“ pradėjo derybas dėl viso savo verslo ar dalinio jo pardavimo su kompanijomis „Cisco“, „Google“ ir SAP - sandoris su viena ar keliomis kompanijomis gali būti viena iš alternatyvų preliminariajam susitarimui su finansine bendrove „Fairfax Financial“, informuoja „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2013, 2:41 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:02 AM

„BlackBerry“, nesėkmingai konkuruojanti su kompanijomis „Apple“ ir „Google“ išmaniųjų telefonų rinkoje, praėjusį mėnesį paskelbė apie planus atleisti daugiau nei trečdalį darbuotojų.

Neseniai skelbta, kad „Blackberry“ pasirašė preliminarią sutartį dėl visų savo aktyvų pardavimo finansinei kompanijai „Fairfax Financial“ už 4,7 mlrd. dolerių. „Fairfax“ atstovai pasirašė laišką dėl ketinimų įsigyti „Blackberry“, mokant „už kiekvieną „BlackBerry“ akciją po 9 JAV dolerius“. „Reuters“ duomenimis, „BlackBerry“ pasiūlė potencialiems pirkėjams, tarp kurių, be „Google“, SAP ir „Cisco“, minimos ir „Intel“, LG ir „Samsung“, suformuluoti savo pasiūlymus šią savaitę. Anksčiau skelbta, kad kompanija domisi ir investicinis fondas „Cerberus Capital Management“.

Ar kuri nors iš išvardintų kompanijų realiai pretenduos įsigyti „BlackBerry“, kol kas neaišku. Tačiau potencialius pirkėjus gali rimtai sudominti tokie kompanijos aktyvai, kaip patentų portfelis, apsaugota serverių sistema.

Grynieji „BlackBerry“ nuostoliai antrąjį šių finansinių metų, pasibaigusių rugpjūčio 31 d., ketvirtį padidėjo keturgubai, iki 965 mln. dolerių, palyginti su 235 mln. dolerių nuostoliais analogišku praėjusių metų laikotarpiu. „BlackBerry“ pajamos atskaitomuoju laikotarpiu sumažėjo 45 proc., iki 1,57 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.