Lietuvos studentams „Pixelmator“ programa – nemokamai

„Pixelmator“ Lietuvoje jau tapo legenda ir tikros sėkmės simboliu – brolių Sauliaus ir Aido Dailidžių sukurta nuotraukų redagavimo programa „Mac“ kompiuteriams ne vienerius metus išlieka viena populiariausių pasaulyje. Visada noriai rėmę kūrybinę tautiečių mintį jos autoriai naujuosius mokslo metus Lietuvoje pasitiko dosnia akcija – gabiems grafikos dizaino studijų studentams padovanojo nemokamas „Pixelmator“ kopijas. „Investuojame į ateitį“, – trumpai pakomentavo savo akciją programos kūrėjai. Pirmąją mokslo įstaiga pasinaudojusia „Pixelmator Team“ pasiūlymu tapo Vilniaus dailės akademijos Grafinio dizaino katedra.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:09 AM

„Pixelmator“ – viena geriausiai įvertintų „Apple” interneto parduotuvės „App Store” programų, pelniusi „Apple” dizaino bei geriausios Metų programos apdovanojimą. Dėl funkcijų įvairovės ir gausos ji dažnai lyginama su populiaria „Adobe“ programa „Photoshop“. Esminis skirtumas – lietuvių kūrinys skirtas tik Mac OS X operacinei sistemai ir kainuoja keletą kartų mažiau.

„Ir paprastesnis, – priduria programos kūrėjai. – „Pixelmator“ skirta paprastiems vartotojams, tiks ir pradedantiesiems, nes joje viskas labai aišku ir suprantama, todėl ji ideali studentams bei moksleiviams – mokytis, pažinti, tobulėti.“

Vilniuje įsikūrusiame „Pixelmator Team“ biure, lydimi profesorės Aušros Lisauskienės, apsilankė keturiolika Vilniaus dailės akademijos grafinio dizaino studijų antro kurso studentų. Busimieji dizaino profesionalai ne tik gavo nemokamas programos kopijas, bet ir iš arti susipažino su kūrėjų komandos nariais, jų darbo kasdienybe ir ypatumais.

„Paskaitų metu studentai gauna daug užduočių susijusių su nuotraukų redagavimu ir panašiomis funkcijomis, o kitais metais studijų programoje net numatytos knygų maketavimo paskaitos. Džiaugiamės, kad nuo šiol šias užduotis atlikti studentai galės naudodamiesi lietuvišku produktu,“ – susitikime su „Pixelmator Team“ sakė VDA prof. A. Lisauskienė.

„Pixelmator Team“ įkūrėjas Saulius Dailidė prasitarė, kad mielai savo programa pasidalins ir su kitomis Lietuvos mokslo įstaigomis, universitetais ir mokyklomis.

„Kviečiame su mumis susisiekti visas be išimties mokslo įstaigas, tikrai pasidalinsime. Mūsų komandoje kūrybiškumas yra itin vertinamas. Visuomet ieškome naujų talentų, todėl manome, kad pasidalinti savo kūriniu su Lietuvos ateitimi – studentais, busimais dizaino, kitų menų profesionalais – mums patiems yra puiki investicija į ateitį.“ – teigia Saulius Dailidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.