Pasirodė „BlackBerry“ žinučių paslauga „Apple“ ir „Android“ telefonams

„BlackBerry Messenger“ (BBM) – patogi, veiksminga ir saugi akimirksniu perduodamų žinučių paslauga, kurią kompanijos atstovai netgi vadina mobiliu socialiniu tinklu. Prie šio 60 mln. aktyvių naudotojų pasaulyje turinčio tinklo jau gali prisijungti visi „Android“ bei „iPhone“ telefonų savininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:05 PM

Tereikia programėlių parduotuvėse „App Store“ arba „Play Store“ įvesti raides BBM ir galėsite ją atsisiųsti į savo įrenginį. Tačiau tai dar nereiškia, kad galėsite tuoj pat naudotis BBM tinklu. 

Pasaulyje ši paslauga sulaukė milžiniško populiarumo – tokio didelio, kad žmonės turi užsirašyti į virtualią eilę, kad galėtų pradėti naudotis BBM paslaugomis. 

Leidimai dalijami „bangomis“, vienu metu leidžiant prie BBM prisijungti ne daugiau nei 5 mln. naujų vartotojų. 

Programėlę „BlackBerry“ planavo paleisti jau rugsėjo 21 dieną, tačiau dėl techninių kliūčių ši data buvo vis atidėliojama.

Ši programėlė leis tarpusavyje neribotai bendrauti visiems skirtingų sistemų telefonus turintiems draugams. Naudotojai galės iškart matyti, kad jų žinutė jau gauta, matys, kada draugas rašo atsakymą.

Be to, šiuo tinklu galima dalytis failais, balso pranešimais ir kalendoriuje numatytais planais. Programa taip pat palaikys galimybę vienu metu bendrauti iki 30 žmonių grupei. Taip pat numatyta galimybė vienu paspaudimu pasiųsti žinutę visiems turimiems BBM kontaktams.

Dėl savo saugumo ir anonimiškumo šis tinklas itin populiarus Artimuosiuose Rytuose, kur visuomenės dorovės taisyklės itin griežtos. Kiekvienam naudotojui suteikiamas unikalus PIN numeris, tad galima susirašinėti neišduodant nei savo telefono, nei elektroninio pašto numerio. 

Naujoji programėlė leis naudotojams talpinti asmeninę žinutę, profilio nuotrauką ir atnaujinti įrašus savo sienoje, tad virsta tam tikru socialiniu tinklu. Duomenys persiunčiami smarkiai suspausti, todėl interneto sąskaitos irgi neturėtų kandžiotis.

„BBM sparčiai vystysis. Iki metų galo pateiksime galimybę aktyviems naudotojams kurti savo žinių kanalus, dalyvauti forumuose, bendrauti su įžymybėmis, menininkais, paslaugų teikėjais, prekės ženklų atstovais, žodžiu, tai jau priklausys nuo jūsų norų“, – sakoma naujosios programėlės pristatyme.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen