Paaiškėjo „Wix“ surengto programavimo konkurso laimėtojai

Izraelio startuolis, interneto portalų kūrimo platforma wix.com atidarė biurą Vilniuje. Ta proga kompanija surengė hackathon‘ą ir pakvietė vietos IT entuziastus išbandyti jėgas kuriant inovatyvias programėles, kurios būtų lengvai pritaikomos „Wix“ naudotojų portaluose. Pačių geriausių idėjų autoriai buvo apdovanoti, o jų programėlės bus įdėtos į „Wix“ programėlių parduotuvę, suteiksiančią galimybę jų kūrėjams gauti pajamų iš 40 mln. „Wix“ naudotojų auditorijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-23 11:51, atnaujinta 2018-02-20 22:19

Pirmoji vieta hackathon‘e atiteko „Facebook events“ programėlei, kurią kūrė Eimanto Tauklio, Povilo Simanaičio, Eglės Pikturnaitės ir Elvio Skripūno komanda. Šios programėlės esmė – visus renginius iš „Facebook“ kalendoriaus perkelti į bet kurią vartotojo svetainę.

„Prieš renginį pasidariau „Wix“ platformos analizę ir supratau, kad dauguma jos vartotojų – muzikantai. Ne iš vieno muzikanto yra tekę girdėti, kad menininkai labai norėtų turėti programavimo žinių nereikalaujantį įrankį, kuris susistemintų visų renginių bei koncertų informaciją ir ją pateiktų jų puslapyje kalendoriaus forma. Kadangi daugelis atlikėjų naudojasi ir socialiniu tinklu „Facebook“, kilo mintis sukurti įrankį, kuris jų paskyros renginių informaciją eksportuotų į „Wix“ platformą“, – apie programėlės-nugalėtojos idėją pasakoja vienas jos iniciatorių E. Tauklys.

Anot jo, hackathon‘e susiformavusi komanda ir dabar nuotoliniu būdu tobulina šį projektą, tad per lapkričio mėnesį tikimasi programėlę užbaigti ir įdėti į į programėlių parduotuvę.

Antroji vieta buvo paskirta projektui „TrackDuck“, kuris sistemizuoja ir interaktyviai pateikia atsiliepimus, patarimus, pastebėjimus interneto svetainėse. Programėlę kūrė ir specialiai platformai adaptavo Edmundas Balčikonis, Yauhenas Ivaškevič, Vidmantas Žemaitis, Antonas Šaučenka.

Trečioji vieta už kūrybiškumą paskirta Ievos Skudraitės, Kristupo Stumbrio ir Agnės Jurgelevičiūtės kurtai programėlei „Actevent Calendar“, kuri susistemina ir į vieną, lengvai koreguojamą vietą surenka visus vartotojo renginius, įvykius, susitikimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.