Grįžkime prie pagrindų: skambučiai ir SMS išmaniajame telefone

Išmanųjį telefoną kišenėje šiandien nešiojasi jau daugiau nei pusė lietuvių. Mygtukiniu vis dar pasitenkinantys dažniausiai sako, jog jie telefoną naudoja tik skambučiams ir trumposioms žinutėms. Tačiau jie greičiausiai nežino, kad išmanieji telefonai yra pranašesni ir šiose srityse.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Nov 22, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 AM

Išmaniajame telefone galima įsidiegti įvairiausių socialiniams tinklams, naujienų skaitymui, vaizdo ir garso redagavimui bei dar daugeliui kitų dalykų skirtų programėlių. Atrodytų, jog tokios banalybės, kaip skambučiai ir SMS yra jau seniai pamiršta atgyvena.

Visgi, programėles išmaniesiems telefonams kuriantys programuotojai apie juos nėra pamiršę. Dažniausiai siekiama leisti skambinti ir siųsti žinutes nemokamai. Žinoma, tai nėra visiškai įmanoma, nes bent jau duomenis yra naudojami, tačiau jeigu esate prisijungę prie bevielio interneto, galite sutaupyti.

Pateikiame po penkias geriausias programėles, skirtas skambinti ir trumpųjų žinučių siuntimui.

Programėlės skambinimui:

1. Rebtel. Ši programėlė veikia „Android“, „iPhone“ ir „Windows“ telefonuose bei asmeniniuose kompiuteriuose. Dauguma žmonių gali pradėti naudotis nemokamais „Wi-Fi“ skambučiais jau per pusę minutės nuo jos įdiegimo. Programėle netgi pati sugeba persijungti tarp „Wi-Fi“ ir 3G interneto, priklausomai nuo, kuris tuo metu yra greitesnis.

2. iCall. Ši programėlė skirta „Android“ ir „iPhone“ įrenginiams, ir leidžia skambinti per „Wi-Fi“ netgi tada, kai nepagaunamas joks kitas signalas. Paprasti skambučiai jūsų operatoriaus tinkle gali būti apskritai išjungti, o vietoje jų naudojamas tik „Wi-Fi“. Tai gana pravartu būnant užsienyje, nes išvengiama tarptinklinio ryšio mokesčių.

3. Pinger. Ši „Android“ programėlė leidžia iš išmanaus telefono „Wi-Fi“ ryšiu skambinti tiek į kitą mobilų arba stacionarų telefoną. „Pinger“ jums paskiria specialų numerį, kuriuo kiti šios programėlės vartotojai gali jums paskambinti patys.

4. WiCall. Šios „Android“ programėlės vartotojai ją gali naudoti skambinimui pagal IP adresą. „WiCall“ taip pat yra ir išankstinio mokėjimo sistemą naudojantis operatorius, kuris nereikalauja jokių įsipareigojimų, o jo papildymas gali būti išnaudojamas per vienerius metus. Naudojant šią programėlė atsijungiama nuo pagrindinio operatoriaus ir per „Wi-Fi“ skambinama tiesiai pagal IP adresą.

5. KakaoTalk. Išmaniųjų telefonų naudotojai gali nemokamai skambinti kitiems tą pačią programėlė įsidiegusiems draugams. Nereikia jokios registracijos, ar slapyvardžio, tiesiog naudojamas jūsų telefono numeris. „KakaoTalk“ veikia visuose „iPhone“, „Android“, „BlackBerry“ bei „Windows“ telefonuose ir naudoja tiek „Wi-Fi“, tiek 3G ryšius.

Programėlės trumpųjų žinučių rašymui:

1. WhatsApp. Bene populiariausia SMS rašymui išmaniuosiuose telefonuose skirta programėlė pasaulyje. Ji veikia visuose „iPhone“, „Android“, „BlackBerry“, „Windows“ ir kituose telefonuose. Ja aktyviai naudojasi milijonai žmonių visame pasaulyje. „WhatsApp“ leidžia siųsti SMS, nuotraukas, vaizdo ir garso įrašus tiek atskiram žmogui, tiek jų grupei. Vos tik ją instaliavus programėlė peržiūri jūsų telefone jau esančių kontaktų telefonų numerius ir parodo, kurie jų naudojasi „WhatsApp“ – visiems jiems duomenų siuntimas bus nemokamas.

2. Viber. Galbūt ši programėlė ir gali pakeisti SMS, tačiau ji daro ne tik tai. Veikianti visuose „iPhone“, „Android“, „BlackBerry“, „Windows“ telefonuose ir „Apple“, bei „Microsoft“ kompiuteriuose ji leidžia siųsti SMS, nuotraukas, vaizdo ir garso įrašus ir netgi skambinti per IP adresą. Visos šios paslaugos yra nemokamos, tiesa, žmogus su kuriuo bendraujate taip pat privalo būti įsidiegęs „Viber“.

3. ChompSMS. Jeigu jūs norite tiesiog paprastos programėlės, kuri leistų jums nemokamai siųsti SMS, „ChompSMS“ yra pasirinkimas, skirtas specialiai jums. Programėlė neturi jokių papildomų funkcijų, tiesiog siunčia trumpąsias žinutes ne per jūsų pagrindinį, bet per savo operatorių.

4. Facebook. Šią programėlę greičiausiai jau esate įsidiegę savo išmaniajame telefone ir ją aktyviai naudojatės. Tiesiog galbūt nepagalvojote, jog gerai žinomos „Facebook“ žinutės gali veikti taip pat, kaip SMS – pasirenkate, kam norite parašyti, sukurpiate žinute ir voila.

5. Google Voice. Ši programėlė leidžia rašyti trumpąsias žinutes ne per pagrindinį jūsų operatorių, taip pat matyti ir atsakyti į jas kompiuteryje. Viskas labai paprasta, tiesiog, jei labiau mėgstate naudotis „Google“ produktais, greičiausiai rinksitės šį variantą.

Jei patys esate išbandę šias programėles apie savo patirtį pasidalinkite komentaruose.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.