Kaip pasirūpinti telefonu atšalus orams

Įprasta, kad artėjant žiemos speigams reikia pasirūpinti paltais batais ar žieminėmis padangomis, kad žiemos rūpesčiai negadintų nuotaikos. Išmanieji telefonai taip pat labai nemėgsta šalčio.

Spaudžiant dideliam šalčiui, patartina iš viso nesinaudoti telefonu lauke, jei tai nebūtina.<br>123rf nuotr.
Spaudžiant dideliam šalčiui, patartina iš viso nesinaudoti telefonu lauke, jei tai nebūtina.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ugnė Puskunigytė

Dec 1, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:24 AM

Pastebėta, jog, esant vos keliems laipsniams šalčio, pasikeičia telefono veikimo kokybė ir tarnavimo trukmė.

Jei šaltame ore telefono baterija išsikrovė neįprastai greitai, tai ženklas, kad reikia kaip įmanoma greičiau sušildyti telefoną. Šaltyje baterija praranda įtampą ir telefonas greičiau išsikrauna.

Tai yra vienas pirmųjų požymių, jog esama temperatūra telefonui nėra tinkama. Kitas būdingas požymis – telefono ekrano sutrikimai. Ekranas pradeda lietis, palaipsniui dingsta vaizdas, lietimui jautrus ekranas ar mygtukai pradeda nereaguoti į veiksmus.

Pastebėjus tokius požymius, geriausia telefoną nunešti į šiltesnę vietą. Jokiu būdu negalima telefono šildyti fenais, šildytuvais, ar prie radiatorių – karšto oro srovė greičiau sudarys sąlygas atsirasti pažeidimui nuo drėgmės.

Tiesiog palaukite, kol telefonas įšils kambario temperatūroje ir pasistenkite kurį laiką jo nenaudoti. Taip sumažinsite tikimybę, kad telefonui bus pakenkta.

Atšildžius telefoną, jo veikimas neturėtų suprastėti, tačiau, jei jis buvo laikomas šaltyje ilgą laiką arba dažnai patiria temperatūros pokyčius, gali atsirasti šalčio ar drėgmės sukeltų pažeidimų.

Daugelis telefonų gamintojų savo saugaus naudojimo instrukcijose pažymi, kad negalima laikyti prietaiso šaltyje. Telefonui įšilus iki normalios temperatūros, jame gali kondensuotis drėgmė, galinti sukelti gedimą. 

Būtų nemalonu, ypač dėl to, kad tokiais atvejais gamintojo garantija negalioja, taigi telefono remontas gali nemažai kainuoti.

Keletas patarimų, kaip apsaugoti savo telefoną atėjus šaltajam metų sezonui:

Laikykite telefonus jiems skirtuose dėkluose  ir, jei įmanoma – kuo arčiau kūno (kišenėse, pakabinamuose dėkluose ant kaklo ar pan.). Merginos ir moterys turėtų atkreipti dėmesį į rankines, kuriose paprastai laiko savo telefonus, kadangi ne visos medžiagos patikimai izoliuoja nuo lauko sąlygų.

Spaudžiant dideliam šalčiui, patartina iš viso nesinaudoti telefonu lauke, jei tai nebūtina.

Nepalikite telefono automobilyje ilgam laikui. Automobilio salono temperatūra labai greitai atšąla, tad geriau visą techniką pasiimti kartu su savimi.

Neįjunkite savo telefono būdami šaltyje. Toks veiksmas gali negrįžtamai pažeisti vidinius telefono komponentus, kurie yra sukurti darbui kambario temperatūroje. Prieš įjungdami leiskite jam įšilti.

Jei sušalusį telefoną įnešėte iš šalto oro į šiltą patalpą, pasistenkite kurį laiką jo nenaudoti. Telefonas turi ne tik atšilti, bet ir išgarinti drėgmę bei išdžiūti. Drėgno telefono naudojimas kenkia visam jo mechanizmui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.