Lietuviai prieš televizorių mylisi dvigubai dažniau negu estai

Tai paaiškėjo atlikus Baltijos šalių gyventojų televizijos žiūrėjimo įpročių tyrimą. Be to, „LG Electronic“ ir „Mindshare“ atliktas tyrimas atskleidė, kad daugumai lietuvių gresia nutukimas, nes jie, žiūrėdami televizorių, valgo. Užtat beveik pusė tautiečių jau gyvena moderniai ir vienu metu naudojasi dviem ekranais – 48 proc. jų žiūrėdami televizorių naršo internete. Viena laimė, tik 13 proc. prisipažino, kad ir pamokoms ruošiasi žiūrėdami televizorių. Deja, niekas nepaklausė, ar likę ruošiasi joms televizorių išjungę, ar televizorius seniai pakeitė vadovėlius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2013, 5:20 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:19 AM

Dietologai jau seniai įspėjo, kad valgymas žiūrint televizorių taliją žudo greičiau negu vestuvės ir trejos Kalėdos vienu metu. Besiblaškydamas tarp šaukšto ir ekrano žmogus nepajunta, kada pasisotino, o ir televizoriuje matytas naujienas su karbonadu painioja.

Deja, kaip parodė tyrimas, daugiausia lietuvių (62 proc.) mėgsta derinti būtent valgymą ir spoksojimą į ekraną. Matyt, dėl to labiausiai ir myli makaronus kabinančius politikus. 48 proc., kaip jau minėjome, naršo internete (įdomu, kiek jų tuo metu dar ir užkandžiauja).

Na, bent jau 40 proc.lietuvių televizorių žiūrėdami užsiima šiuo tuo naudingu – tvarko namus. Nebloga praktika – kai nugirsti tik vieną kitą žodį trumpam išjungęs dulkių siurblį, atrodo, kad ir laida įdomesnė, ir šou judresnis.

Visose trijose Baltijos šalyse atliktas tyrimas atskleidė, kad televizoriaus žiūrėjimo įpročiai skiriasi ir pagal amžiaus grupes. Vyresni nei 60 m. amžiaus žmonės linkę tiesiog žiūrėti televizorių neužsiimdami jokia papildoma veikla. Logiška – internetu naudotis jiems sudėtinga.

Jauni 15-29 m. amžiaus respondentai prisipažino tuo pačiu metu darantys net keletą darbų – net 82 proc. jų valgo (ateities verslas – lieknėjimo klinikos), 74 proc. naršo internete, 61 proc. tvarko namus. Akivaizdu, kad televizorius jiems seniai atstoja priekurtį bet nuolat plepantį kaimyną, o ne informaciją ir linksmybes į namus nešantį įrenginį.

O štai lyčių skirtumai, akivaizdu, dažnai perdedami. Valgyti žiūrėdami televizorių mėgsta tiek vieni, tiek kiti (61 proc.vyrų ir 63 proc. moterų). Na, gerai, namus tvarko 47 proc. moterų, o internete ar telefone tuo pat metu naršo 52 proc. vyrų.

Tarptautiniai skirtumai netgi dar mažesni – Latvijoje ir Estijoje vyrauja lygiai tokios pat tendencijos. Dvi populiariausios veiklos žiūrint televizorių yra suktis virtuvėje ir tvarkyti namus.

Užtat seksu užsiimti prieš įjungtą televizoriaus ekraną tarp Baltijos šalių labiausiai linkę lietuviai. 17 proc. tautiečių prisipažino į savo meilės guolį įsileidžiantis ir kažką burbančius kvadratinėje dėžėje dėdules bei tetules. Latvijoje tokį „grupinį-technologinį“ seksą praktikuoja 10 proc., o Estijoje tik 8 proc. gyventojų. Įdomu, tai todėl, kad pas mus gražesni televizijos vedantieji, ar vis tik tas anekdotas, kad Estijoje nauji metai būna dažniau negu seksas turi pagrindo?

Tiesa, dar 19 proc. lietuvių atvirai prisipažino, kad mėgsta tiesiog miegoti prieš įjungtą televizoriaus ekraną. Įdomu, tai tie patys, kurie prieš tai užsiėmė seksu, turtuoliai, besididžiuojantys tuo, kad gali netaupyti elektros, ar vargšeliai, laukę ir nesulaikę kada televizorius parodys naują toliaregišką Seimo pirmininkės pasisakymą?

Parengė Arnoldas Lukošius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.