LG Lietuvoje pradėjo prekybą OLED televizoriumi lenktu ekranu

„LG Electronics“pristatė seniai lauktą OLED televizorių lenktu ekranu (55EA980V) ir tapo pirmuoju gamintoju, pradėjusiu Baltijos šalyse prekiauti tokio tipo televizoriais. Šis modelis jau yra pelnęs „Red Dot: Best of the Best“ apdovanojimą už dizainą. Pasižymintis kur kas didesniu ekrano ryškumu, kokybiškai rodantis vaizdą žiūrint bet kuriuo kampu, eikvojantis triskart mažiau energijos už panašios raiškos ir kokybės plazminius ekranus, šis televizorius turi tik vieną mažytį, bet iš pirmo žvilgsnio matomą trūkumą – šalia pridėtame lapelyje įrašytą 28 tūkst. litų (8000 eurų) kainą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2013, 5:06 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:50 PM

Tiesa, prisiversti nežiūrėti į kainą nesunku – lenkto ekrano dizainas ir vaizdo kokybė tiesiog pakeri. LG OLED ekranas pagamintas naudojant WRGB technologiją. Taigi, kitaip nei visuose kituose televizoriuose, vaizdą čia kuria keturių skirtingų spalvų taškai. Be įprastų RGB pridėtas ir baltos spalvos taškas, pagerinantis vaizdo šviesumą bei kontrastą.

Taigi, kitaip nei LED televizoriuose, čia turime idealiai juodą spalvą (tokią turi ir plazminiai televizoriai), tad žiūrėdami filmus nematysite jokių pilkų juostelių ekrano viršuje ir apačioje. Apžvalgos kampas prilygsta plazminiams televizoriams, nors pats ekrano lenktumas jokio papildomo efekto čia neduoda.

Žaidėjams svarbus ir ekrano reakcijos laikas. Geriausi LCD ekranai pasiekia 8 ms greitį, plazminiai televizoriai – 6 ms, o šis LG modelis, teigiama, 1 ms. Skamba neįtikėtinai.

Energijos, beje, šis OLED modelis sunaudoja kiek daugiau negu taupiausieji LED ekranai. Rodydamas baltą ekraną pasiekia 124 W galią, o įjungtas juodu ekranu – 50 W. Tai ketvirtadaliu daugiau negu LED, tačiau triskart mažiau negu plazminiai televizoriai. Bet už vaizdo kokybę reikia mokėti!

Jei kam 8000 eurų atrodo daugoka… Na, gerai, jei visiems mums 8000 eurų yra gerokai per daug už įrenginį, kuris rodys besikeikiančią Rūtą Ščiogolevaitę, tai nereiškia, kad OLED televizoriai netaps populiariais.

Tyrimų agentūros „DisplaySearch“ duomenimis, iki 2017 m. Europoje daugiau nei 30 proc. parduodamų televizorių bus OLED. Prognozuojama, kad iki 2016 m. pasaulyje bus parduodama daugiau nei 7 mln. OLED televizorių per metus. O mes galėsime prisiminti, kad LG mums juos pasiūlė pirmoji.

Štai tik niekaip nesuprantu, kaip tokį lenktą pakabinti ant sienos? Gerai tiems, kas gyvena rūmuose, o mums, eiliniams piliečiams, lieka ieškoti nebent tikrų tarybinių statybininkų įrengto buto – ten sienos tokios kreivos, kad, žiū, ir šis technikos stebuklas pritaps. Viskas, rašau laišką Kalėdų Seneliui...

Pagal „LG Electronics“ pranešimą spaudai parengė Arnoldas Lukošius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.