EK pritarė „Microsoft“ ir „Nokia“ sandoriui

Europos Komisija (EK) trečiadienį pritarė 5,5 mlrd. eurų vertės „Microsoft“ ir „Nokia“ sandoriui, pagal kurį JAV korporacija „Microsoft“ įsigis Suomijos kompanijos „Nokia“ mobiliųjų telefonų gamybos verslą. Apie tai informuoja „EUbusiness“.

„Microsoft“ leista už 5,5 mlrd. eurų įsigyti telefonų gamintoją „Nokia“.<br>123rf nuotr.
„Microsoft“ leista už 5,5 mlrd. eurų įsigyti telefonų gamintoją „Nokia“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2013, 10:38 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:33 PM

„Šis perėmimo sandoris nekelia susirūpinimo dėl nepelnyto konkurencinio pranašumo, juolab kad tarp dviejų kompanijų yra tik nedidelis panašios veiklos susikirtimas“, – teigiama EK pareiškime.

Sąsajos, egzistuojančios tarp dabartinės „Microsoft“ ir „Nokia“ išmaniųjų telefonų padalinio veiklos, „vargu ar sukels tokias sąlygas, dėl kurių konkurentai bus priversti trauktis iš rinkos“, teigiama pareiškime.

Išmaniųjų telefonų ir planšečių srityje abi kompanijos susiduria su keliais stipriais konkurentais, tokiais kaip „Samsung“ ir „Apple“, kurie ir toliau varžysis su naujai sukurta struktūra.

Suomijos kompanija „Nokia“, kitados buvusi lyderė mobiliųjų telefonų rinkoje, pastaraisiais metais išgyveno krizę pralaimėdama konkurenciją „Samsung“ ir „Apple“. Antrąjį metų ketvirtį „Nokia“ pardavimai nusmuko iki žemiausio lygio per pastaruosius aštuonerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.