Sumanių jaunuolių idėja - kurti kompiuterinius žaidimus gali kiekvienas

Jei kada nors svajojote sukurti smagų kompiuterinį žaidimą, tačiau visiškai nemokate programuoti, neskubėkite palaidoti šios idėjos.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

2013-12-05 07:30, atnaujinta 2018-02-19 23:39

Lietuvių komanda „Tutotoons“ sukūrė specialią programėlę tokiu pat pavadinimu, kuria galima kepti įvairiausius nesudėtingus žaidimus, rašo „Lietuvos rytas“.

Darbo galima imtis vos tik atsisiuntus programėlę į telefoną ar planšetinį kompiuterį. Nesudėtingo žaidimo kūrimas naudojant šabloninius įrankius ir detales užtruks vos kelias ar keliolika minučių.

Prieš pusmetį darbų ėmęsi „Tutotoons“ komandos nariai įgyvendino kelis užsakymus ir turi jau aštuonis pavyzdinius žaidimus. Dalis jų spėjo sulaukti nemažo susidomėjimo ir buvo atsisiųsti kelis tūkstančius kartų.

Naudojant šį įrankį sukurta interaktyvi knyga „Du paršeliai“, kurią galima atsisiųsti nemokamai. Ši programėlė – įgarsinta Linos Žutautės knygos versija, kurios klausydamiesi vaikai gali atlikti įvairias užduotis.

Dar viena jų programėlė – „Drugelio istorija“ skirta vaikams mokyti ir lavinti. Tai edukacinis žaidimas apie drugelių gyvenimą: kur jie gyvena, kaip vystosi, kuo minta.

„Tik fantazija lemia, ką sugalvosi padaryti, jokių ribojimų nėra. Pats įrankis yra nemokamas, jis laisvai prieinamas internete.

Kurti gali visi, išsaugoti žaidimą programoje, o jei žaidimas labai geras, reikėtų kreiptis į mus. Mes pasirūpinsime, kad jis atsidurtų „Google Play“ arba „Apple App Store“ parduotuvėse“, – demonstruodamas „Tutotoons“ programėlę sakė komandos narys Deividas Baumilas.

Kol kas naudotis šia programėle galima nemokamai, mat taip siekiama didinti jos žinomumą.

„Galvojame apie įvairius būdus, kaip būtų galima tai pritaikyti. Tarkime, mes galime sukurti žaidimą ir parduoti programėlę užsakovui. Arba jeigu šiuo įrankiu sukuriamas mokamas žaidimas, mes galėtume gauti tam tikrą procentą nuo užmokesčio“, – aiškino D.Baumilas.

Už interneto laisvę

„Tutotoons“ komanda – viena iš keliasdešimties vakar prasidėjusios parodos dalyvių. Ši paroda vyksta kartu su inovacijų forumu „Innovation Drift“.

Forume vakar lankėsi interneto tėvu vadinamas anglų mokslininkas Timas Bernersas-Lee (nuotr.). Jis išgarsėjo, kai sukūrė interneto svetainių aprašymo kalbą HTML.

Lietuvoje viešintis mokslininkas pabrėžė, kad internetas buvo sukurtas kaip atvira ir visiems pasiekiama erdvė, todėl toks jis ir turėtų likti.

„Interneto naršytojai privalo būti nešnipinėjami, netrukdomi, neblokuojami. Internetas turėtų būti kaip baltas lapas ir niekas neturėtų diskriminuoti, ką jame rašyti“, – aiškino mokslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.