Populiari „Android“ žibintuvėlio aplikacija sekė vartotojus

Dešimtys milijonų „Android“ telefonų naudotojų, atsisiuntusių programėlę „Brightest Flashlight“ (liet. šviesiausias žibintuvėlis) buvo apgauti ją sukūrusių programuotojų, paskelbė JAV Tarptautinė prekybos komisija (FTC).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:57 PM

Programėlę sukūrusi kompanija „GoldenShores Technologies“ rinko vartotojų įrenginių identifikacijos numerius ir stebėjo jų buvimo vietą. Maža to, programos kūrėjai dalinosi šiais duomenimis su reklamos tinklais, nors vartotojai apie tai nebuvo įspėjami.

FTC kritikavo šią bendrovę dėl atsainaus požiūrio į žmonių privatumą, praneša BBC. Nors aplikacijos nustatymuose buvo galima pasirinkti, kad duomenys nebūtų renkami, FTC teigimu, tai buvo beprasmiška, nes duomenys vis tiek buvo renkami ir perduodami trečiosioms šalims.

„GoldenShores“ sutiko patenkinti FTC reikalavimą ir suteiks vartotojams platesnes galimybes pasirinkti, kam jų duomenys bus naudojami. Taip pat bendrovė turės ištrinti visus iki tol surinktus duomenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.