Apdovanoti išradingiausi šių metų Lietuvos startuoliai

Vakar pirmą kartą Lietuvoje vyko išradingiausių Lietuvoje sukurtų startuolių apdovanojimai. Šio renginio metu buvo išrinkti ir paskatinti visų amžiaus grupių (jauniausiam įkūrėjui yra 16 metų, o vyriausiam – 57-eri) bei profesijų žmonės kurti verslą, imtis idėjos ir ją įgyvendinti. Renginyje susirinko apie 200 įkūrėjų, o komisija renginio metu išrinko nugalėtojus keliose kategorijose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-11 11:36, atnaujinta 2018-02-19 21:23

Išradingiausiu startuoliu nuo 40 m. išrinktas knygos suasmeninimo paslaugą siūlanti „Zoombook“. „Džiaugiamės sulaukę tokio stipraus jūsų palaikymo, tai reiškia, kad judame gera kryptimi“, – kalbėjo apdovanojimą atsiimti atvykusi „Zoombook“ komandos atstovė.

Išradingiausiu startuoliu išrinkta Karalienės Mortos mokykla. Apdovanojimą atsiėmusios mokyklos atstovės tikino, kad toks įvertinimas joms buvo labai netikėtas.

Išradingiausiu technologiniu startuoliu paskelbtas žaidimą kuriantys „Monster Buster“. Paprašyti apibūdinti būseną laimėjus vienoje iš konkurencingiausių vakaro kategorijų, šypsenomis pasidabinę broliai tvirtino: „Nuostabu būti įvertintiems. Pažadame stengtis, tobulėti ir nuolatos eiti į priekį.“

Išradingiausio pumpurinio startuolio apdovanojimą gavo aukštųjų technologijų kompanija „Brolis Semiconductors“. „Norime ne tik padėkoti už gautą apdovanojimą, bet ir pasinaudoti proga paskatinti kurti technologinius startuoliu. Atsiminkite, ne šventieji puodus lipdo“, – į susirinkusius kolegas kreipėsi laimėtojai.

Išradingiausio studento startuolio apdovanojimas atiteko reklamos ant automobilių kompanijai „Autoreklama“. Išradingiausiu moksleivio startuoliu pripažintas natūralaus vaško ledo žvakes gaminantis „Burning Ice“ .

Išradingiausiu startuoliu imigrantu išrinktas Afrikos rinkai skirtas mobilusis socialinis tinklas – „MoboFree“. Išradingiausio startuoliu franšizės apdovanojimą pelnė „Yogis Frozen Yogurt“.

Metų startuoliu bendruomene tapo „Verslauk!“, o metų verslumo skatinimo projekto titulas atiteko „Creative Shock“.

„Labai džiaugiamės Lietuvoje kuriamu verslu ir jo įkūrėjais, kurie garsina Lietuvą savo idėjomis, ryžtu ir plėtojamu verslu. Sudėjus visų 93 startuolių pritrauktas investicijas, apskaičiuota, kad iš viso pritraukta daugiau nei 64 mln. litų investicijų. Tai įspūdinga suma, kuri parodo kiek Lietuvoje sukurti verslai geba ir gali“, – sakė apdovanojimų iniciatorė, leidinio „BZN Start“ įkūrėja Živilė Glaveckaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.