Lemtinga minutė programišiui kainavo 183 tūkstančius dolerių

Prie „Anonymous“ atakos prisijungusiam 38 metų amerikiečiui Ericui Rosolui skirta 183 tūkst. dolerių (460 tūkst. Lt) bauda. Vyro neišgelbėjo net tai, kad šiai atakai jis skyrė tik vieną minutę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2013, 7:29 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:30 PM

Ataka prieš kompanijos „Koch Industries“ tinklalapį buvo įvykdyta 2011 metais. Tai buvo eilinė „DDoS“ (angl. Distributed Denial of Service) ataka, kurios metu į serverius buvo nukreiptas milžiniškas bereikšmių užklausų kiekis. Neatlaikę apkrovos serveriai „nulūžo“, bet svetainė buvo nepasiekiama tik 15 minučių – kompanija skubiai kreipėsi į saugumo specialistus ir jie ataką neutralizavo.

Teisėsaugai pavyko išsiaiškinti, kad prie atakos prisidėjo E.Rosolas. Jo namuose buvo atlikta krata, o kompiuteryje rasta populiari „DDoS“ atakoms vykdyti skirta programa.

Programišius pripažino kaltę pabrėždamas, kad prie atakos buvo prisijungęs tik minutę. Bet atgailavimai mažai padėjo – jam skirta bauda, dydžiu prilygstanti sumai, kurią „Koch Industries“ sumokėjo saugumo specialistams, skelbia „IT World“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.