„Cisco“ vėl nepavyko užginčyti „Skype“ pirkimo sandorio

Bendrosios jurisdikcijos Europos teismas atmetė JAV technologijų korporacijos „Cisco“ ieškinį dėl bendrovės „Skype“ pirkimo, skelbiama oficialiame teismo pranešime.

Su „Microsoft“ konkuruojanti kompanija „Cisco Systems“ kartu su Italijos kompanija „Messagenet“, kuri konkuruoja su „Skype“ komunikacijų rinkoje, bandė užginčyti „Skype“ pirkimo sandorį teisme.<br>123rf nuotr.
Su „Microsoft“ konkuruojanti kompanija „Cisco Systems“ kartu su Italijos kompanija „Messagenet“, kuri konkuruoja su „Skype“ komunikacijų rinkoje, bandė užginčyti „Skype“ pirkimo sandorį teisme.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 9:11 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:03 PM

Viena iš didžiausių pasaulyje telekomunikacijų sprendimus ir įrangą kuriančių bei gaminančių bendrovių kreipėsi į bendrosios jurisdikcijos Europos teismą, reikalaudama anuliuoti korporacijos „Microsoft“ „Skype“ pirkimo sandorį. Interneto įrangą kuriančios ir parduodančios JAV kompanijos „Cisco“ teigimu, sandoris pažeidžia antimonopolinius Europos Sąjungos įstatymus.

2011 metų gegužę „Microsoft“ pasirašė 8,5 mlrd. dolerių vertės sutartį dėl „Skype“ įsigijimo su grupe investuotojų, vadovaujama fondo „Silver Lake Partners“. Sandoriui pritarė Europos Komisija. Tačiau su „Microsoft“ konkuruojanti kompanija „Cisco Systems“ kartu su Italijos kompanija „Messagenet“, kuri konkuruoja su „Skype“ komunikacijų rinkoje, užginčijo sprendimą teisme.

Bendrosios jurisdikcijos Europos teismo sprendime teigiama, kad „Skype“ įsigijimas atitinka konkurencijos taisykles, galiojančias Europos Sąjungoje. Sandoris nepadarė žalos nei kompanijoms, nei vartotojams, kurie ir toliau gali laisvai naudotis šia paslauga.

„Cisco“ gali apskųsti Bendrosios jurisdikcijos Europos teismo sprendimą Europos Sąjungos Teisme per du mėnesius.

Ekspertai nuo pat pradžių skeptiškai vertino „Cisco“ pretenzijas. Europos Komisijos teisininkas Corneliu Hoedlmayras pavadino kompanijos poziciją neįtikinama. Pasak jo, „Cisco“ nepateikė jokių antimonopolinių įstatymų pažeidimo įrodymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.