„Apple“ JAV pradėjo prekybą įspūdingais „Mac Pro“ kompiuteriais

Jei jūsų įmonei ar butui būtinai reikalinga nuostabaus dizaino galingiausia pasaulyje mažytė šiukšlių dėžė… Juokaujame, aišku – aštuonis kartus mažesnio ir daugybę kartų galingesnio už senesnį „Mac Pro“ kompiuterio Lietuvoje galime tikėtis nebent baigiantis žiemai, tad jei tikrai reikia, teks keliauti į Ameriką.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Dec 20, 2013, 4:13 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:02 PM

Tapęs bene įdomiausiu ir originaliausiu per pastaruosius kelerius metus „Apple“ gaminiu, gražinęs į madą šūkį „Pagaminta JAV“, šis kompiuteris profesionalams gruodžio 19 d. pasirodė savo gimtosios šalies „Apple“ parduotuvėse. Bazinio modelio kaina – 7,5 tūkst. litų, o pirkėjui jis bus atgabentas vasario mėnesį.

Taigi, puolę trinti rankas technologijų gerbėjų Kalėdų seneliai gali kiek sutrikti – nupirkti dovaną lyg ir spės, bet po eglute jos padėti nepavyks. Tačiau ne apie eglutes čia kalba – kur kas svarbiau, ką už tuos 7,5 tūkst. litų gausite.

Bazinis ir, aišku, pats silpniausias tik 25 cm aukščio apvalaus tuščiavidurio cilindro formos kompiuterio modelis, aprūpintas „paprastučiu“ keturių branduolių 3,7 GHz (pagreitėjančiu iki 3,9 GHz) „Intel Xeon E5“ procesoriumi. Čia įrengtos dvi „AMD FirePro D300“ vaizdo kortos, kurios turi po 2GB VRAM atmintinę. 12 GB RAM bei 256GB PCI-e SSD diskas.

Nepagailėję 10 tūkst. litų gali gauti prabangesnį modelį, su šešių branduolių 3,5 GHz „Intel Xeon E5“ procesoriumi (pagreitėjančiu iki 3,9 GHz), dviem „AMD FirePro D500“ vaizdo kortomis, turinčiomis po 3GB atminties, 16GB RAM bei 256GB SSD disku.

Taigi tokia mažytė „šiukšlių dėžutė“ leidžia vienu metu prijungti net keturis 4K raiškos monitorius ir dirbti realiu laiku montuojant nors ir „Ultra HD“ raiškos vaizdo medžiagą. Ir kalbame apie dvi pigiausias „Mac Pro“ versijas, kurios šiuo metu ir siūlomos pirkėjams.

Norintys kažko išskirtinio, gali rinktis 8 ar 12 branduolių procesorius, iki 64GB RAM atmintines ir iki 1TB SSD PCI-e diskus. Kompiuteryje įrengtos šešios „Thunderbolt 2“ jungtys užtikrinančios iki 20Gbps greitaveiką. Prie jų galima jungti iki 36 išorinių įrenginių, tarp kuri ir 4K monitoriai.

Kaip ten bebūtų, brangiausias „MacPro“ modelis jau nupirktas – praeitą mėnesį vykusiame RED labdaros renginy vienas raudonos spalvos „Mac Pro“ buvo parduotas už 2,44 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.