Priežastys, kodėl jūs neturėtumėte nulaužti savo „iOS“ įrenginio

Sekmadienį interneto platybėse pasirodęs operacinės sistemos „iOS 7“ programinio nulaužimo (angl. jailbreak) įrankis „evasi0n7“ sulaukė prieštaringų atsiliepimų.

Daugiau nuotraukų (1)

iTouch.lt

Dec 23, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:18 PM

Pirmiausia, apie šio įrankio pristatymą dar šiais metais nebuvo girdėti jokių kalbų. „Evasi0n7“ pasirodė lyg iš giedro dangaus. Be to, prie šio įrankio suderinamumo komandos nebuvo prisidėjęs žymios įvairių modifikacijų programos „Cydia“ kūrėjas „saurik“ – jis apie „evasi0n7“ net nebuvo informuotas.

O juk viena iš pagrindinių „iOS“ nulaužimo priežasčių vartotojams yra „Cydia“ ir joje slypinčios modifikacijos, leidžiančios išnaudoti platesnes įrenginio galimybes.

Interneto erdvėje plintant abejonėms dėl naujojo nulaužimo įrankio „iOS 7“ sistemai, dalinamės priežastimis, kodėl verta arba neverta šiandien programiškai nulaužti savo „iOS“ įrenginį.

Verta, nes:

* yra galimybė tą padaryti jau šiandien; * ne už kalnų – „iOS 7“ atnaujinimas „iOS 7.1“, tad vėliau teks ilgai laukti galimybės tai padaryti.

Neverta, nes:

* nulaužimo įrankis turi klaidų; * „Cydia“ kol kas nėra pritaikyta „iOS 7“ versijai; * daugelis modifikacijų neveikia su „iOS 7“; * artimiausiu metu gali tekti pakartotinai nulaužti įrenginį (dėl „iOS 7.1“ versijos išleidimo); * kol kas nėra aiški situacija su „Cydia“ ir kiniška jos alternatyva „Taig“.

Kaip matote, trūkumų yra daugiau nei privalumų. Svarbu pažymėti ir tai, kad programiškai nulaužus savo įrenginio operacinę sistemą, jam nėra taikoma gamintojo teikiama garantija. Prieš atliekant bet kokį programinį laužimą būtina išsisaugoti atsarginę įrenginio duomenų kopiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.