Internete nutekinti 4,6 mln. „Snapchat“ programėlės naudotojų duomenys

Programišiai internete paviešino per 4,6 mln. mobiliosios programėlės „Snapchat“ naudotojų prisijungimo vardus ir telefono numerius. Svetainė buvo skubiai uždaryta, tačiau duomenų kopijos vis dar plinta internete.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 9:36 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:18 AM

Panašu, kad programišiai siekė įspėti programėlės kūrėjus apie egzistuojančią saugumo spragą, kadangi paskutiniai du telefono numerių skaitmenys buvo paslėpti. Įsilaužėliai pasinaudojo saugumo spraga, kurią prieš kelias dienas pastebėjo Australijos kompanija „Gibson Security“.

Šios kompanijos atstovai tikina neturintys nieko bendro su įsilaužimu: „Mes nieko nežinome apie „SnapchatDB“, tačiau buvo tik laiko klausimas, kada nutiks kažkas panašaus.“ Anot jų, programėlės kūrėjai apie tai buvo įspėti, tačiau veiksmų nesiėmė.

Jei norite patikrinti, ar jūsų duomenys nebuvo nutekinti, galite pasinaudoti šiuo įrankiu

„Snapchat“ yra populiari mobilioji aplikacija, kuri leidžia žmonėms dalintis nuotraukomis su draugais, tačiau peržiūrėti vaizdus galima tik vieną kartą – iškart po to nuotraukos ištrinamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.