Sirijos programišiai atakavo „Skype“ paskyras socialiniuose tinkluose

Programišių grupuotė „Sirijos elektroninė armija“ (SEA) atakavo kompanijos „Skype“ paskyras socialiniuose tinkluose, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 10:35 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:13 AM

Programišiai tvirtina, kad jiems pavyko prieiti prie šios kompanijos paskyrų „Facebook“ ir „Twitter“ socialiniuose tinkluose, taip pat oficialaus kompanijos tinklaraščio ir kompanijos vardu publikuoti tokio turinio pranešimą: „Nesinaudokite „Microsoft“ priklausančiomis „Hotmail“ ir „Outlook“ pašto paslaugomis, jūsų profiliai sekami, o duomenys parduodami valstybinėms institucijoms.“

Be to, programišiai savo tinklaraštyje publikavo Steve'o Ballmerio, „Microsoft“ generalinio direktoriaus, kontaktinę informaciją. S.Ballmeris praėjusių metų rugpjūtį pranešė paliekantis direktoriaus postą per ateinančius dvylika mėnesių.

Po kelių vandalų programišių pranešimai buvo pašalinti.

„Skype“ atstovai patvirtino, kad į kompanijos profilius buvo įsilaužę programišiai. „Vartotojų informacijai pavojus negresia. Atsiprašome už nepatogumus“, – teigiama kompanijos pranešime.

SEA jau ne kartą yra prisiėmusi atsakomybę už įsilaužimus į įtakingas pasaulio žiniasklaidos priemones ir jų profilius „Twitter“ tinklaraštyje. Dėl grupuotės veiksmų jau nukentėjo agentūros „Associated Press“ (AP) ir „Agence France-Presse“ (AFP), televizijos kanalas „France 24“, laikraštis „The Financial Times“ ir naujienų tarnyba BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.