„Facebook“ paduotas į teismą už privačių žinučių sekimą

Grupė „Facebook“ vartotojų kreipėsi į teismą siekdami prisiteisti po 10 tūkst. dolerių už tai, kad socialinis tinklas seka jų privatų susirašinėjimą. Kompanija kaltinimus kategoriškai neigia, praneša BBC.

Vartotojai „Facebook“ kaltina tuo, kad kompanija sistematiškai tikrina privačias žinutes ir renka informaciją apie jų pomėgius.<br>123rf nuotr.
Vartotojai „Facebook“ kaltina tuo, kad kompanija sistematiškai tikrina privačias žinutes ir renka informaciją apie jų pomėgius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2014, 9:53 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:14 AM

Socialinis tinklas kaltinamas tuo, kad sistematiškai tikrina privačias žinutes ir renka informaciją apie vartotojų pomėgius. Teismui pateiktame ieškinyje nurodoma, kad kai vartotojai vieni kitiems privačia žinute nusiunčia nuorodą į kitą tinklalapį, „Facebook“ šią informaciją įtraukia į siuntėjo profilį. Apibendrinta informacija naudojama parduodant reklamą.

Vartotojai siekia prisiteisti arba po 100 dolerių už kiekvieną pažeidimo dieną, arba po 10 tūkst. dolerių išmoką kiekvienam naudotojui (kuris kreipėsi į teismą).

„Facebook“ teigia, kad šie kaltinimai neturi pagrindo. „Mes ginsimės iš visų jėgų“, – teigia kompanijos atstovai.

Ieškinį pateikę vartotojai remiasi anksčiau paviešintu nepriklausomu tyrimu, kuriame nurodoma, kad „Facebook“ tikrina privačių žinučių turinį. Esą taip kompanija elgiasi dėl to, kad susirašinėdami privačiai vartotojai mano esantys nestebimi, todėl apie save atskleidžia daugiau privačios informacijos nei viešai.

Anksčiau „Facebook“ buvo sulaukęs kritikos dėl to, kad reklamose naudojo vartotojų vardus, pavardes ir nuotraukas be jų sutikimo. Dėl to pernai socialinis tinklas pakeitė naudojimo taisykles – į jas buvo įtrauktas punktas, kuriame nurodoma, kad visi svetainės naudotojai sutinka, jog jų duomenys būtų naudojami reklamos tikslais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.