„Linkomanijoje“ buvo išnykę absoliuti dauguma failų (papildyta)

Penktadienio vakarą didžiausioje Lietuvoje failų dalinimosi svetainėje „Linkomanija“ buvo dingę praktiškai visi „torrent“ failai. Dėl to šio tinklalapio naudotojai negalėjo praktiškai nieko atsisiųsti ar pasidalinti su kitais vartotojais.

„Linkomanijai“ penktadienio vakarą iškilo bėdų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
„Linkomanijai“ penktadienio vakarą iškilo bėdų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Jan 3, 2014, 7:19 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:40 PM

Šeštadienio popietę svetainės administratoriai paskelbė problemą išsprendę. Tinklalapio veiklą beveik parai buvo sutrikdę „trackerio“ veiklos sutrikimai. „Trackeris“ koordinuoja failų dalinimąsi „peer to peer“ protokolu tarp vartotojų.

Svetainė netikėtai ištuštėjo penktadienio vakarą, likus kelioms minutėms iki 19 valandos. Tai pastebėję svetainės nariai forume bandė aiškintis incidento priežastis.

„Iš viso puslapyje likę tik 103 „torrentai“ ir visi tik su 1 siuntėju. Matyt, rimtos problemos su „trackeriu“, – svarstė vienas internautas.

Kiti svarstė, kad tinklalapiui galėjo pakenkti kovotojai su piratavimu internete.

Penktadienio vakarą „Linkomanijos“ atstovai portalui lrytas.lt teigė, kad aiškinasi situaciją, tačiau užtikrino, jog incidentas neturi nieko bendra su antipiratų veikla.

Kiti interneto naršytojai pastebėjo, kad patys „torrent“ failai tinklalapio sistemoje buvo, tačiau jie tapo „mirusiais“, t.y. neliko žmonių, kurie jais dalijasi. Dėl to pačių dokumentų (t.y. filmų, muzikos įrašų, programų ir pan.) atsisiųsti nebuvo įmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.