Las Vegase prasideda tarptautinė elektronikos paroda „CES 2014“

Šių metų sausio 7–10 dienomis Las Vegase vykstančioje plataus vartojimo elektronikos parodoje (CES) technologijos tampa dar išmanesnės, praneša dienraštis „The Wall Street Journal“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 6, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:08 PM

Kai kurie ekspertai teigia, kad paroda gali prarasti savo patrauklumą ir svarbą, nes šiemet čia nebus didžiųjų gamintojų „Apple“ ar „Microsoft“ stendų, tačiau į Las Vegasą plaukia minios žmonių.

Tikimasi, kad didžiulė paroda vėl pritrauks apie 150 tūkst. svečių ir 3000 dalyvių. „Dirbame visu pajėgumu“, – kalbėjo parodos organizatorius, Vartotojų elektronikos asociacijos (CEA) pirmininkas Gary Shapiro.

Nuo pat 1967 metų vykstančioje parodoje ir šiemet bus gausu naujovių: 2014-aisiais joje aktyviai dalyvauja automobilių gamintojai. BMW, „Ford Motor“, „Audi AG“ ir „General Motors“ priklausanti „Chevrolet“ pristatys transporto priemonėse diegiamą elektroniką ir išmaniuosius automobilius be vairuotojo.

Taip pat šių metų parodoje daug dėmesio bus skiriama trimačiams (3D) spausdintuvams, mobiliųjų telefonų programėlėms, sveikatos priežiūros prietaisams ir virtualiai bitkoino valiutai. Itin plačiai aptariamos turėtų būti ir dėvimosios technologijos, t.y. įvairūs išmanieji laikrodžiai ir sporto metu naudojami biologinių duomenų matavimo įtaisai. Ekspertai mano, kad dėvimosios technologijos taps šių metų parodos „vinimi“.

Renginyje dalyvaus ir didžiųjų interneto bendrovių „Yahoo“, „Twitter“ ir „Google“ vadovai.

CES paroda pritraukia tūkstančius svečių iš viso pasaulio, todėl didžiosioms bendrovėms suteikiama galimybė plačiai auditorijai pristatyti savo naujai kuriamas technologijas ir ateities planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.