„Nvidia“ pristatė 192 branduolių grafinį procesorių „Tegra K1“

Kompanija „Nvidia“ nustebino pasaulinės technologijų parodos „CES 2014“ lankytojus pristatydama net 192-ių branduolių grafinį procesorių „Tegra K1“, kuris suprojektuotas pagal „Kepler“ architektūrą.

Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Jan 7, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:12 PM

Kaip jau galite suprasti, „Nvidia“ pasistengė sukurti tokį produktą, kuris galėtų palaikyti „DirectX 11“. Tai reiškia, kad netolimoje ateityje pasirodys įrenginiai, sugebantys palaikyti „OpenGL 4.4“ bei „Unreal Engine 4“ žaidimų variklį. Kompanija savo pristatymuose lygino naująjį procesorių su dabartiniu „Tegra 4“.

Skirtumas tikrai pastebimas. Žaidimuose pagerės apšvietimas, įvairūs atspindžiai, žaidimo detalės bus tikroviškesnės ir panašiai. Įdomu tai, kad šis procesorius turės dvi skirtingas versijas.

Pirmasis variantas turės 32-bitų, keturių branduolių, 2,3GHz taktiniu dažniu dirbantį „A15“ procesorių, o antrasis – 2,5 GHz taktinio dažnio dviejų branduolių „Denver“ procesorių.

Vaizdo procesorius taip pat buvo palygintas su „Xbox 360“ ir „PlayStation 3“ žaidimų konsolėse esančiais vaizdo procesoriais ir pagal galimybes stipriai juos pranoksta. Dėl to „Nvidia“ užtikrintai tvirtina, kad greitu metu konsolės lygio žaidimais jau galėsime mėgautis savo išmaniuose įrenginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.