„Samsung“ prognozuoja sumažėjusį ketvirtojo ketvirčio pelną

Didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų ir televizorių gamintoja „Samsung Electronics“ prognozuoja, kad jos pelnas spalio-gruodžio mėnesiais bus gerokai mažesnis nei tikėtasi.

Analitikai teigia, kad daugiausiai žalos „Samsung“ padarė kritęs išmaniųjų telefonų pardavimų pelningumas.<br>„Reuters“ nuotr.
Analitikai teigia, kad daugiausiai žalos „Samsung“ padarė kritęs išmaniųjų telefonų pardavimų pelningumas.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:59 PM

Įmonė ketvirtąjį ketvirtį planuoja gauti apie 7,8 mlrd. JAV dolerių pelną, t.y. 18 proc. mažiau nei antrąjį ketvirtį. Palyginti su tuo pačiu 2012 metų periodu, rodiklis sumenko 6 proc., praneša BBC.

„Samsung“ atstovai nekomentuoja, kas lėmė tokį pelno smukimą, tačiau analitikai teigia, kad daugiausiai žalos padarė kritęs išmaniųjų telefonų pardavimų pelningumas.

„Išmaniųjų telefonų sektoriaus augimas slopsta – pardavėjai siekia savo rinkų plėtros besivystančiose valstybėse, o telefonų kainos ir veiklos pelningumas jau nebėra tokie aukšti kaip anksčiau“, – BBC teigė konsultacijų įmonės „Frost & Sullivan“ atstovas Manojus Menonas. Jis pridūrė, kad kelis ateinančius mėnesius telefonų pardavimų pelningumas liks mažesnis.

„Samsung“ kelis pastaruosius metus patyrė spartų augimą dėl savo išmaniųjų telefonų populiarumo. 2012 metais ji aplenkė „Nokia“ ir tapo pirmaujančia telefonų gamintoja visame pasaulyje. Šiuo metu, ypač po naujojo „Apple iPhone 5S“ ir pigesnės jo versijos „iPhone 5C“ pasirodymo rinkose, konkurencija tarp bendrovių aštrėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.