„Bitės“ prašymas atmestas: RRT toliau viešai rodys jos 3G tinklo aprėptį

Bendrovės „Bitė Lietuva“ prašymas neskelbti naujausių ryšio aprėpties zonų nebuvo patenkintas, taigi vartotojai ir toliau galės palyginti visų trijų didžiųjų šalies operatorių tinklus viename Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) sudarytame žemėlapyje. Ketvirtadienį vykusiame šios tarnybos ir operatorių atstovų susitikime taip pat sutarta informaciją atnaujinti dažniau.

„Bitė Lietuva“ 3G ryšio tinklo tikėtinos aprėpties zonos, remiantis RRT pernai gegužės 1 d. užregistruotus bazinių stočių duomenis.<br>Epaslaugos.rrt.lt/apreptis iliustr.
„Bitė Lietuva“ 3G ryšio tinklo tikėtinos aprėpties zonos, remiantis RRT pernai gegužės 1 d. užregistruotus bazinių stočių duomenis.<br>Epaslaugos.rrt.lt/apreptis iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Jan 9, 2014, 3:03 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:26 PM

Kaip rašėme anksčiau, „Bitė Lietuva“ prašė pašalinti duomenis apie jos tinklo padengimą argumentuodama tuo, kad jie yra netikslūs. Anot šios kompanijos, atlikdama skaičiavimus RRT neįtraukė dalies bendrovės 3G bazinių stočių ir naudoja metrologiškai nepatikrintą bei nesertifikuotą padengimo skaičiavimo metodiką.

Minėtoje svetainėje pateikiama informacija yra atnaujinama maždaug kas pusmetį. Šiuo metu joje vis dar skelbiami pernai vasaros duomenys.

RRT pranešė, kad ateinantį pirmadienį (sausio 13 d.) paskelbs aprėpties žemėlapius, kurie buvo parengti naudojant pernai metų gruodžio 1 dieną RRT užregistruotų stočių duomenis.

Paaiškėjo, kad „Bitė“ nespėjo iki šios dienos užregistruoti visų bazinių stočių, kurias pastatė, todėl atnaujinus žemėlapius jos nebūtų įtrauktos. 

Todėl nuspręsta skelbti iki žemėlapių skelbimo dienos naujai įregistruotų stočių, kurios nebuvo įtrauktos rengiant žemėlapius, skaičius. Šiuo metu tokių stočių yra daugiau nei du šimtai: 70 priklauso „Bitė Lietuva“, o 165-ios – „Omnitel“. Visgi duomenys ir toliau bus viešinami tokia tvarka ir metodika, kokia galiojo iki šiol. Dėl jos buvo sutarta pernai balandžio 4 d. vykusiame tarnybos bei operatorių atstovų susitikime.

Ketvirtadienį taip pat nuspręsta, kad GSM (2G) tinklų aprėpties žemėlapiai, kaip ir anksčiau, bus skelbiami du kartus per metus, o 3G ir 4G tinklų – keturis kartus per metus, t.y. kas ketvirtį.  

Be to, sudaryta darbo grupė, kuri svarstys, kaip patikslinti metodiką, pagal kurią sudaromos aprėpties zonos.

„Bitės“ išplatintame pranešime spaudai nurodoma, kad RRT sutiko teritorijos padengimo žemėlapius pažymėti kaip netikslius. Be to, tarnyba atliks papildomus matavimus, į kuriuos įtrauks praleistas bazines stotis.

„Atlikdama skaičiavimus RRT naudoja teorinį modelį, kuris nėra patikrintas praktiniais matavimais, dėl to iki šiol visi atlikti padengimo skaičiavimai yra labai netikslūs bei neatitinka tikrovės“, – teigė „Bitės grupės“ tinklo direktorius Gintas Butėnas. „Bitės“ netenkina ir tai, kaip RRT matuoja duomenų perdavimo greitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.