„Prestigio Multipad Visconte“ – pigi planšetė kompiuterio raumenimis

Tai, kad vis daugiau planšetinių kompiuterių veikia su pilna „Windows“ operacine sistema, nebėra jokia naujiena. Tačiau daugelis jų Lietuvoje aprūpinti senesniu „Atom“ procesoriumi ir sumokėti už palyginus mažos galios kompiuterį tenka gerokai per 1500 litų. Todėl iškilmingai Vilniaus „Microsoft“ biure pristatytą „Prestigio Multipad Visconte“ galime pavadinti reiškiniu: aprūpintas naujausios kartos mobiliuoju „Bay Trail“ technologijos „Intel Celeron“ procesoriumi, jis turi pakankamai galios, kad sėkmingai pakeistų kompiuterį, yra pakankamai mažas, kad neplėšytų rankinės ir, svarbiausia, pakankamai pigus studentui, kad įsigijęs galėtų kartais dar ir pavalgyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 9, 2014, 1:20 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:37 PM

Už 10,1 colio įstrižainės IPS 1280 x 800 tšk. raiškos ekrano slepiasi visiškai naujas „Bay Trail“ procesorius, kuris, kitaip negu „Arom“, skirtas būtent mobiliesiems įrenginiams. Dviejų branduolių 1,46 GHz taktinio dažnio „Celeron“ technologijos procesorius naudoja tik 4,5 W energijos ir yra aprūpintas 667 MHz greičio grafiniu procesoriumi.

„Grįžęs namo prijungiu prie jo „Bluetooth“ klaviatūrą, prie HDMI jungties prijungiu didelį ekraną ir turiu pilnai veikiančią darbo vietą, – pristatymo metu kalbėjo „Prestigio“ atstovas Žilvinas Šuliauskas. – Kodėl šis įrenginys itin tinka verslui? Pirmiausia, todėl, kad juo viską ką galite atlikti savo darbo vietoje prie didelio ekrano.

Gal vaizdo medžiagos ar didžiulių nuotraukų netvarkysite, tačiau čia įdiegtas „Microsoft“ biuro paketas, puikiai veikia buhalterinės programos, nėra jokio poreikio adaptuoti jų kitoms operacinėms sistemoms. „Microsoft“ technologija įgalina labai paprastai sinchronizuoti vieno savininko kompiuterių turinį, tad jau tai labai patogu.“

Na, bet mes ne verslininkai, mums toks kompiuteris reikalingas namie, o gal pirksime jį vaiko mokslams, todėl svarbiausia, kad čia jau įdiegta legali „Microsoft Office 365“ versija. Jis tinka paprastiems žaidimams, turi dešimties taškų lietimui jautrų ekraną ir filmus jame žiūrėti taip pat patogu, kaip naudotis „Office“. Tačiau ir visa tai niekis, palyginus su stipriausiu „Prestigio“ argumentu – kaina.

Pirkėjams siūlomi keturi šios planšetės variantai. Pigiausia, su 32 GB vidine atmintimi (išplečiama iki 64 GB naudojant SD kortelę), kainuoja 1099 Lt. Ir tai su legalia „Windows 8.1“ operacine sistema bei legaliu „Microsoft Office“, tad vien programinės įrangos vertė – bent 650 litų! Brangiausias – su 64 GB atmintimi bei 3G ryšio galimybe – kainuos 1399 LT.

Kažkaip net nepatogu, kad tai skamba šitaip reklamiškai, tad pamėginkime pasikabinėti. Pirmas ir, matyt, didžiausias į akis krentantis trūkumas – baterija. Jos talpa tesiekia 4000 mAh ir tai kelia rimtų abejonių, ar neteks nuo dienos vidurio tampytis planšetės juodu ekranu.

„Prestigio“ tikina, kad baterijos turi pakakti 4 val. nenutrūkstamai vaizdo medžiagos peržiūrai, o realiai dirbant užteks ir dviem paroms, tačiau neišbandę to pasakyti negalime.

RAM atmintinė tik 2 GB – nėra beviltiškai mažai, tačiau didelių nuotraukų tikrai netvarkysite. Ekrano raiška irgi galėtų būti didesnė. Tačiau vėlgi – IPS technologijos ekraną už tokią kainą kritikuodamas jaučiuosi lyg varyčiau Dievą į medį.

Be to, pageidaujantys prie šio planšetinio kompiuterio galės įsigyti ir „Bluetooth“ klaviatūrą bei ergonomišką dėkliuką, kurio dizainas, kaip įprasta „Prestigio“, tikrai nekelia siaubo. Žodžiu, kai kam teks gerokai pasitempti, sumažinti kainas, o studentai gavo dar vieną įperkamą darbo priemonę.

Pristatymą „Prestigio“ rodė didžiuliame liečiamame ekrane, kuris mokyklose gali pakeisti lentą. Tokius dalykus jau matėme, namie liečiamo televizoriaus lyg ir nepasigedau, tačiau Švietimo ir mokslo ministerijai galimybė sutaupyti kuriant išmaniąsias klases turėtų kelti džiaugsmą. Juolab, kad „Prestigio“ planšetinis kompiuteris su šiuo ekranu lengvai susišneka dėl „WiDi“ technologijos, tad integruotą klasę sukurti galima bus ir neatėmus algų iš mokytojų.

„Pasaulinėje rinkoje analogiškų produktų jau yra, bet iki šiol jų kainos buvo sąlyginai didelės. O „Prestigio“, kaip įprasta, siūlo gerą kokybę už mažesnę kainą ir tokiu būdu atveria technologijų prieinamumą platesniam ratui vartotojų. Prognozuojama, kad artimiausius 4-5 metus šių produktų segmentas augs beveik 2 kartus“, – sakė Ž.Šuliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.