Technologijų keistenybės: išmanusis dantų šepetėlis, knarkimą stabdanti lova

Vartotojų elektronikos parodoje „CES 2014“ technologijų kompanijos ir startuoliai pristato gausybę naujų, naudingų, įdomių produktų. Kai kurios idėjos tokios netikėtos, kad verčia kilstelėti antakį.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

2014-01-09 22:45, atnaujinta 2018-02-17 18:01

Vienas tokių produktų – išmanusis dantų šepetėlisKolibree“. Žinoma, jis yra elektroninis, bet tai dar ne viskas: jame įmontuota įranga (akcelerometras, giroskopas ir magnetometras) fiksuoja, kaip žmogus valosi dantis ir praneša, kurią vietą dar reikėtų „patrinti“. Šepetėlis šią informaciją siunčia tiesiai į išmanųjį telefoną („Android“ arba „iPhone“).

Jį sukūrę prancūzai teigia, kad „Kolibree“ yra tarsi asmeninis dantistas, stebintis, kaip jūs (arba jūsų vaikai) valotės dantis. Prekyboje „Kolibree“ turėtų pasirodyti dar šįmet ir kainuos 100–200 dolerių, priklausomai nuo pasirinkto modelio.

Dar vienas neįprastas gaminys – kompanijos „Belkin“ greitpuodis „Crock-Pot Slow Cooker“, kurį galima valdyti išmaniuoju telefonu. Įsidiegus specialią programėlę, nuotoliniu būdu (pvz., išsidrėbus ant sofos ar „penkioms minutėms“ nubėgus pas kaimynę) galima gauti informaciją apie maisto gaminimo proceso eigą bei reguliuoti temperatūrą ir kitus nustatymus.

100 dolerių kainuojantis gaminys yra vienas iš kelių šios kompanijos pristatytų išmaniųjų namų produktų – pirkėjams taip pat bus siūlomi išmanieji kavos virimo aparatai, šildytuvai, oro valytuvai ir net lemputės.

Technologijų žurnalistų dėmesį patraukė ir įspūdingus 8 tūkst. dolerių kainuojanti lovaSleep Number x12“. Ji nuolat renka duomenis apie žmogaus miego kokybę ir žino, kada jis miega, kada nubunda, stebi širdies ritmą bei kvėpavimo dažnumą. Lova gali vienu metu rinkti dviejų žmonių duomenis ir atsiųsti informaciją į „iOS“ įrenginį.

Bene įdomiausia šios lovos funkcija – galimybė sustabdyti partnerio knarkimą pakeliant viršutinę lovos dalį. Lovos padėtį ir apačioje esantį apšvietimą (jis skirtas naktiniams blūdinėtojams) galima valdyti balsu.

Renginyje tai pat pristatytas kūdikių miego režimą stebintis įrenginys „SmartOne“, kuris tėvams į telefoną siunčia informaciją ir įspėjimus apie temperatūrą, gulėjimo padėtį bei kvėpavimą.

Šunų augintojus parodoje sudomino antkaklis „FitBark“, sekantis augintinio judėjimą bei aktyvumą. O aktyvius žaidimus mėgstantys žmonės skubėjo į „Light Grabber“ stendą, kur galėjo išmėginti mokykloms, parkams ir kitoms viešosioms erdvėms skirtą „šviesų spardymo“ žaidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.