Susipažinkite su išmaniąja apyranke „Razer Nabu“

Nepaisant daug ambicijų sukėlusio „Kristinos“ projekto, kompanija „Razer“ technologijų parodoje „CES 2014“ pristatė ne mažiau nuostabą keliantį produktą. Nors ši kompanija garsėja kaip profesionalios žaidimų įrangos gamintoja, šįkart ji savo jėgas išbandė visai kitoje srityje. Naujasis jų produktas pavadintas „Nabu“ – tai maža išmanioji apyrankė-laikrodis, turintis sąsają su išmaniuoju telefonu bei sensorius, kurie stebės naudotojo žingsnių skaičių ar matuos miego ciklus.

Daugiau nuotraukų (1)

Gamedeal.lt

Jan 13, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:12 PM

Iš pažiūros šis prietaisas atrodo it paprasta apyrankė, tačiau viduje slepiasi pažangios technologijos. Šiame daikte bus integruoti du LED ekranai, kurie praneš apie praleistus skambučius, nueitų žingsnių kiekį ir panašiai.

Dabartiniai išmanieji prietaisai turi vieną bėdą – baterijos išsikrauna itin greitai, dažnai nutinka taip, jog nėra galimybės jų pakrauti laiku, tad visos išmanosios technologijos tampa bevertės. „Razer“ tikina, kad „Nabu“ apyrankė pilnai įkrauta veiks nuo 7 iki 10 dienų.

Dar vienas įdomus aspektas – kompanija itin atvira idėjoms, juo labiau kompanijoms, norinčioms sukurti programas „Nabu“ prietaisui. Įvairių programėlių kūrėjai gali rašyti paraiškas kompanijos tinklapyje ir pradėti kurti programėles, kurias išvysime, kai „Nabu“ pasirodys rinkoje.

Kadangi „Razer“ neapsiribos tik savo sukurtomis programomis, o suteiks galimybę tai padaryti ir kitiems, visi, prisidėję prie „Nabu“ programėlių kūrimo, turės galimybę įsigyti prietaisą už specialią kainą, kuri sieks tik 49 dolerius. Įprasta kaina turėtų būti 99 doleriai.

„Razer“ tikisi, kad nepriklausomos programėlių kūrimo kompanijos sugebės pažvelgti į prietaisą šiek tiek kitaip nei produktą sukūrusi kompanija.

Kadangi šiais laikais labai populiaru viskuo dalintis su kitais internautais, „Nabu“ turės panašių funkcijų. Taip pat prietaisą bus galima prijungti prie telefono ar asmeninio kompiuterio. Kompanijos atstovai užsiminė, kad ateityje planuoja įdiegti ir žaidimų, specialiai sukurtų „Nabu“ apyrankei.

Kyla klausimas, kokius žaidimus būtų galima žaisti su apyranke? Atrodo išties keistai, tačiau mes ir dabar turime puikių pavyzdžių: kaip veikia „Xbox Kinect“ sensorius? Neturėdami rankoje stalo teniso raketės žaidžiame šios sporto šakos simuliatorių, tuo tarpu kamera fiksuoja žaidėjo rankų judesius ir imituoja kamuoliuko mušimą.

Tokiu būdu veiks ir „Nabu“ apyrankė. Galėsite žaisti golfą neturėdami rankoje lazdos, prietaisas seks jūsų rankų judesius ir imituos kamuoliuko mušimą.

Kompanija teigia, kad produkto gamybos procesas jau pasiekė finalinį etapą, o „Nabu“ parduotuvėse atsidurs jau šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.