„Windows 9“ gali būti išleista jau kitąmet

Korporacija „Microsoft“ šįmet vyksiančioje „Build“ konferencijoje turėtų užsiminti apie naują operacinės sistemos „Windows“ versiją, kuriai suteiktas kodinis pavadinimas „Threshold“ (liet. slenkstis). Ji gali būti išleista jau kitais metais ir, ko gero, bus pavadinta „Windows 9“, praneša Winsupersite.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 4:35 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:26 PM

Apie „Windows“ rašančios svetainės žurnalistas Paulas Thurrottas, remdamasis savo šaltiniais, teigia, kad konferencijoje pati platforma nebus pristatyta. Apskritai jos gamyba, ko gero, prasidės tik balandį. Visgi tikimasi, kad bendrovė pristatys naują viziją ir papasakos apie tai, kokių naujovių galima laukti būsimoje sistemos versijoje.

Neoficialiais duomenimis, būsimieji „Windows“ sugebės paleisti moderniosios sąsajos programėles darbastalio režime, taip pat numatoma sukurti visiškai naują „Starto“ meniu (nors į „Windows 8.1“ šis mygtukas buvo grąžintas, meniu neliko – jis tik perjungia vartotojo sąsajas).

Prieš „Windows 8“ išleidimą korporacijai buvo išsakyta nemažai pastabų (kad pokyčiai yra pernelyg drastiški, pasigesta apmokymų dirbti naujoje aplinkoje, neaiškūs skirtumai tarp „Windows 8“ ir „Windows RT“). Tačiau kompanijai pasirodė, kad tai nėra rimtos problemos ir nieko keisti nereikia. Prasidėjus prekybai „Windows 8“, paaiškėjo, kad tai visgi yra rimtos problemos, todėl korporacija suskubo išleisti atnaujintą „Windows 8.1“.

Dar anksčiau, pristatydama „Windows Vista“, korporacija žadėjo dalykus, kurie yra sunkiai įgyvendinami ir nepraktiški, todėl ją išleidus daug vartotojų liko nusivylę.

Todėl dabar „Microsoft“ turėtų bandyti atsigriebti ir grąžinti susidomėjimą „Windows“ platforma. Visgi pristatymas turėtų būti pakankamai realistiškas, kad kompanija galėtų įgyvendinti pažadus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.