Programinės įrangos saugumo spragos problemų sukelia 39 proc. bendrovių

Programinės įrangos pažeidžiamos vietos – pagrindinė bendrovių vidinių kibernetinio saugumo incidentų priežastis. Tokias išvadas padarė autoritetingos analitinės agentūros „B2B International“ specialistai, kartu su „Kaspersky Lab“ atlikę 24 pasaulio šalių verslo atstovų apklausą.

Ketvirtadalis apklausos dalyvių nurodė, kad dėl programų saugumo spragų buvo nutekėję su bendrovės verslu susiję duomenys.<br>AP nuotr.
Ketvirtadalis apklausos dalyvių nurodė, kad dėl programų saugumo spragų buvo nutekėję su bendrovės verslu susiję duomenys.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:57 PM

Silpnosios vietos teisėtoje programinėje įrangoje labai dažnai tampa korporatyvinių kompiuterių užkrėtimo virusais priežastimi, to rezultatas – svarbių duomenų nutekėjimas. Net 39 proc. apklausos dalyvių visame pasaulyje pranešė, kad per pastaruosius metus jų bendrovėse buvo įvykęs mažiausiai vienas tokio tipo incidentas.

Nuo 2011 m. šių incidentų dalis smarkiai sumažėjo – nuo 47 proc. iki 39 proc., tačiau ji išlieka didelė. Iš viso apie 85 proc. bendrovių pranešė apie vykusius vidinius IT saugumo incidentus, daugiausia jų kilo dėl pažeidžiamų programinės įrangos vietų.

Didžiausias tokių incidentų procentas užfiksuotas Rusijoje – tai patvirtino daugiau nei pusė apklausos dalyvių. Bendrovėse iš Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šis rodiklis yra 43 proc., bendrovėse iš Šiaurės Amerikos – 38 proc. Mažiausiai dėl to nukentėjo apklausos atstovai, dirbantys Japonijos bendrovėse (29 proc.).

Dar ketvirtadalis apklausos dalyvių nurodė, kad dėl programų saugumo spragų buvo nutekėję su bendrovės verslu susiję duomenys, o 10 proc. bendrovių dėl tokio duomenų nutekėjimo patyrė finansinių nuostolių.

Už patį faktą dėl pažeidžiamų vietų atsako programinės įrangos kūrėjai, o ne šią įrangą naudojančios bendrovės. Tačiau, kad ir kas būtų kaltas, be papildomų apsaugos priemonių organizacijos IT infrastruktūra lieka pažeidžiama tol, kol įrangos kūrėjas nesukurs atnaujinimo, apsaugančio pažeidžiamas vietas.

Todėl bet kuriai bendrovei svarbu taikyti apsaugos sprendimą su inovatyviomis technologijomis, kurios leidžia aptikti ir sustabdyti atakas per pažeidžiamas programinės įrangos vietas ir maksimaliai greitai atnaujinti programas, kuriose yra pavojingų pažeidžiamų vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.