Atnaujinta „Chrome“ naršyklė užčiaupė įkyrias reklamas

Matyt, kiekvienas, aktyviai naršantis internete, kartais krūpteli, kai kompiuterio garsiakalbis staiga užkriokia: „Kol neįsigijau šito peilio mane kankino depresija!“ O jei tuo metu klausai muzikos su ausinėmis? Atrodo, kad ir „Google“ darbuotojus nemandagios reklamos užkniso, todėl dabar pasirodė „Chrome“ naršyklės atnaujinimas, kuris leidžia jums ne tik užčiaupti tas reklamas, bet ir akimirksniu pamatyti, jei kuri svetainė mėgina pasinaudoti kompiuterio vaizdo kamera.

Viršuje matote, kaip rodomi svetainių, kurios savavališkai jungia jūsų kompiuterį langeliai. Kairėje – jei pasigirdo garsas ar pradėjo groti vaizdo reklama, per vidurį – jei svetainė naudoją jųsų vaizdo kamerą, dešinėje – jei jungiasi prie televizoriaus. Didesneme lange – supervartotojo sąsają, įgalinanti prižiūrėti kitų dirbančių kompiuteriu veiklą.
Viršuje matote, kaip rodomi svetainių, kurios savavališkai jungia jūsų kompiuterį langeliai. Kairėje – jei pasigirdo garsas ar pradėjo groti vaizdo reklama, per vidurį – jei svetainė naudoją jųsų vaizdo kamerą, dešinėje – jei jungiasi prie televizoriaus. Didesneme lange – supervartotojo sąsają, įgalinanti prižiūrėti kitų dirbančių kompiuteriu veiklą.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 15, 2014, 1:25 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:32 PM

Naujos galimybės iškart į akis nekrenta. Tiesiog, jei dirbate atsidarę ne vieną langą ir ausyse staiga pasigirsta kažkoks triukšmas, tik žvilgtelėję į naršyklės viršuje atvertus puslapius žyminčius langelius (angl. tabs) išvysite, kuris dėl to kaltas.

Langelyje pasirodęs grotuvo ženklas ir užrašas, kad ši svetainė dabar atkuria kažkokį garso ar vaizdo turinį, leis akimirksniu ją užčiaupti, negaištant laiko triukšmo kaltininko paieškoms.

Lygiai taip pat prie langelio pasirodys ir nedidelis vaizdo kameros simbolis, jei toji svetainė mėgina prisijungti prie jūsų kompiuterio vaizdo kameros. Labai naudinga – jei triukšmas tik nervina, mėginimas sekti jau yra nusikalstamai siutinantis. Jei kuri svetainė mėgina priversti jūsų kompiuteri prisijungti prie susieto televizoriaus ir pateikti savo turinį jo ekrane (tai aktualu turintiems „Chromecast“ mediaimtuvą), langelyje pasirodys televizoriaus simbolis.

Be to, naršyklė tapo dar saugesnė, ji automatiškai informuoja, jei mėginate į kompiuterį atsisiųsti užkrėstą failą. „Windows 8“ sistemai skirta naršyklės versija daug geriau dera prie estetiškos „Start“ vartotojo sąsajos.

Be to, naršyklėję atsirado funkcija, kuri itin pravers tiems, kieno kompiuteriu namuose naudojasi ne vienas žmogus. Kol kas ji veikia tik beta režimu (nėra išbaigta), tačiau išmėginti prižiūrėtojo funkciją jau galima.

Pasinaudoję ja galėsite nuotoliniu būdu padėti kitiems šeimos nariams, pasiklydusiems internete, o prijungę paskyras galėsite specialioje svetainėje peržiūrėti, kur ir kiek naršo internete kiti šeimos nariai, nustatyti jiems apribojimus. Taigi „Chome“ gavo įprastą „Android“ daugelio vartotojų paskyrų valdymo funkcionalumą.

Žodžiu, jokių priežasčių neatsinaujinti nėra. Beje, jei jau naudojate „Chrome“, ji atsinaujins pati. Norėdami sužinoti, ar turite naujausią versiją, pasirinkite meniu „About Google Chrome“ (liet. apie „Google Chrome“) ir pamatysite. O pasirinkę „Pagalbą“ išsiaiškinsite, kaip veikia naujovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.