Lietuvių emigracijos kelius atspindi interneto statistika

Trečdalis Lietuvos ir ketvirtadalis Latvijos puslapių peržiūrų iš užsienio sukuriama Didžiojoje Britanijoje. Viena iš trijų puslapių peržiūrų Estijos svetainėse atliekama Suomijoje, skelbia Baltijos šalių interneto svetainių puslapių peržiūrų kilmę analizuojanti kompanija „Gemius“.

Lietuva daugiausiai užsienietiško interneto srauto sulaukia iš Didžiosios Britanijos.<br>AP nuotr.
Lietuva daugiausiai užsienietiško interneto srauto sulaukia iš Didžiosios Britanijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 3:48 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:21 PM

Tyrimas atskleidžia, kad didžiausio srauto iš kitų valstybių sulaukia Lietuvos interneto svetainės (14 proc. visų puslapių peržiūrų). Latvijoje užsienio srautas sudaro 12 proc, o Estijoje – 11 proc.

Lietuvoje didžiausią puslapių peržiūrų iš užsienio dalį atlieka internautai, naršantys Didžiojoje Britanijoje (31 proc.). Antroje vietoje yra Norvegija (10 proc.), o trečioji šalis, kurios gyventojai labiausiai domisi Lietuvos interneto svetainėmis, yra JAV (9 proc.).

Latvija daugiausiai užsienietiško interneto srauto taip pat sulaukia iš Didžiosios Britanijos (26 proc.). Antroji valstybė, kurioje populiarios latviškos svetainės, yra JAV (9 proc.), o trečioje vietoje – Rusija (8 proc.).

Estijos interneto turinys daugiausiai dėmesio sulaukia iš Suomijos internautų (33 proc.). Lankytojai iš Rusijos sukuria 12 proc. užsienio puslapių peržiūrų, o iš JAV – 7 proc.

„Duomenys apie geografinę puslapių peržiūrų kilmę minėtose šalyse gali būti reikšmingas informacijos šaltinis, kuris atskleidžia verslo potencialą arba tinkamiausias plėtros kryptis. Pastaraisiais metais mes matome mažų įmonių aktyvumo bumą peržengiant geografines ribas. Atsiradus internetui ši kliūtis beveik išnyko“,– komentuoja Tomašas Lechovičius, verslo konsultantas, dirbantis „Gemius“ įmonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.