„Google“ išmaniosios linzės įspės apie padidėjusį gliukozės lygį

„Google“ pranešė testuojanti išmaniąsias kontaktines linzes, kurios padės cukriniu diabetu sergantiems žmonėms sekti gliukozės kiekį. Linzės jį nustato pagal ašarų sandarą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 10:30 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:33 AM

Linzės pagamintos iš dviejų sluoksnių, tarp kurių įmontuota miniatiūrinė belaidžio ryšio mikroschema ir gliukozės sensorius. Kompanija taip pat siekia integruoti nedidelius LED šviestukus, kurie įsijungtų gliukozės lygiui pasiekus nustatytą ribą.

„Google“ pabrėžia, kad norint paruošti linzes prekybai jas dar reiks smarkiai patobulinti. „Ši technologija dar yra ankstyvoje stadijoje, tačiau mes atlikome daug klinikinių tyrimų, kurie padėjo tobulinti mūsų prototipą, – rašoma kompanijos tinklaraštyje. – Tikimės, kad vieną dieną tai padės cukriniu diabetu sergantiems žmonėms valdyti ligą.“

Tarptautinė diabeto federacija prognozuoja, kad iki 2035 metų kas dešimtas pasaulio gyventojas sirgs cukriniu diabetu. Šia liga sergantys žmonės turi reguliariai stebėti gliukozės lygį, nes staigus jo padidėjimas ar sumažėjimas kelia didelį pavojų. Šiuo metu dauguma žmonių tai atlieka tikrindami savo kraują.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.