Teismas panaikino baudą moteriai, kuri vairavo su išmaniaisiais akiniais „Google Glass“

San Diego (JAV, Kalifornija) teismas ketvirtadienį panaikino policijos pareigūnų skirtą baudą programuotojai, kuri vairavo dėvėdama išmaniuosius akinius „Google Glass“, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-17 12:22, atnaujinta 2018-02-17 10:26

Cecilia Abadie buvo sustabdyta pernai spalio pabaigoje. Policijos pareigūnai jai surašė protokolą dėl to, kad ji viršijo greitį ir vairavo su išmaniaisiais akiniais. Pastarąjį veiksmą pareigūnai prilygino pažeidimui argumentuodami, kad Kalifornijos įstatymai draudžia vairuojant žiūrėti televizorių.

Teismas šią baudą panaikino atsižvelgdamas į tai, kad byloje nėra įrodymų, jog važiavimo metu įrenginys buvo įjungtas.

Interneto ir mobiliąsias aplikacijas kurianti C.Abadie teigė, kad išmanieji akiniai yra saugesni už telefonus ir panašius įrenginius, nes netrukdo matyti kelio.

„Aš tikiu, kad mums reikia pradėti bandymus su tokio pobūdžio įrenginiais, – sakė ji. – Be rankų valdomi įrenginiai yra saugesni nei telefonai.“

Ji yra viena iš 30 tūkst. žmonių, kuriuos „Google“ atrinko išmaniųjų akinių pradiniam testavimui. Prekyboje „Google Glass“ turėtų pasirodyti šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.