IBM pasiekė patentų rekordą

IBM paskelbė, kad jos išradėjai pernai gavo rekordinį skaičių patentų – net 6809-is. Kompanija jau 21 metus iš eilės pirmauja metiniame JAV patentų lyderių sąraše.

IBM tyrėjas dr. Christianas Cachinas užpatentavo išradimą, kuris padeda automatizuoti kriptografinių raktų gyvavimo ciklą ir gali padidinti debesų kompiuterijos programų saugumą.<br>IBM nuotr.
IBM tyrėjas dr. Christianas Cachinas užpatentavo išradimą, kuris padeda automatizuoti kriptografinių raktų gyvavimo ciklą ir gali padidinti debesų kompiuterijos programų saugumą.<br>IBM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-20 13:00, atnaujinta 2018-02-17 08:13

„Didžiuojamės, kad mūsų bendrovė yra pripažįstama pasauline patentų lydere, tačiau tai – tik vienas inovacijų dėmuo. Ne mažiau svarbu ir tai, kokį poveikį daro mūsų išradimai, kokias problemas padeda spręsti klientams ir bendruomenėms“, – teigia „IBM Lietuva“ verslo vystymo direktorius Ainis Kavaliauskas.

Praėjusių metų technologijų bendrovės išradimai suteikia galimybę išlaikyti konkurencingumą ir lyderystę tokiose strateginėse srityse kaip kognityvinių sistemų vystymas (pvz., superkompiuteris „IBM Watson“), debesų kompiuterija, didelių duomenų srautų (angl. big data) valdymas ir analizė. Tai gerokai paspartins kompiuterių gebėjimą mokytis, mąstyti ir bendrauti su žmonėmis.

Antroje vietoje pagal užregistruotus patentus JAV buvo „Samsung“ (4676), trečioje – „Canon“ (3825), ketvirtoje – „Sony“ (3098), penktoje – „Microsoft“ (2660).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.